Tgrt Haber
17 Şubat 2021 21:42

Birçok ilde eğitime kar engeli

Türkiye'yi etkisi altına alan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları, yüz yüze eğitimin birçok ilde ertelenmesine neden oldu.

Birçok ilde eğitime kar engeli
Kar,Kar tatili,İstanbul kar tatili,Eğitim kar tatili

İSTANBUL'DA EĞİTİME 1 GÜN ARA
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yüz yüze eğitime 1 gün ara verildiğini açıkladı.Vali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sevgili İstanbullular, kar ve buzlanma nedeniyle bütün eğitim kurumlarımızda yüz yüze eğitime 18 Şubat Perşembe günü bir gün süreyle ara verilmiştir. Buzlanmaya karşı tedbiri elden bırakmayalım" ifadelerini kullandı.

SİNOP'TA EĞİTİME 2 GÜN ARA
Sinop'ta etkisini gösteren soğuk havalar nedeniyle yüz yüze eğitimin 2 gün daha ertelendiği bildirildi.Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il genelinde 18 Şubat Çarşamba ve 19 Şubat Perşembe günü olumsuz hava koşullarından kaynaklı okullara erişimde yaşanabilecek aksaklıklar nedeniyle resmi ve özel tüm okullarda yüz yüze eğitime iki gün süreyle ara verildiği belirtildi.Öte yandan, tüm sınıflarda eğitime uzaktan devam edileceği kaydedildi.

ORDU'DA EĞİTME 1 GÜN ARA
Ordu Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, il genelindeki tüm okullarda eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.Yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 18 Şubat Perşembe günü, il genelindeki resmi-özel tüm okullar, halk eğitimi merkezleri, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmi okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kursları ve özel öğretim kursları da dahil olmak üzere bütün eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime ara verildiği belirtildi. Açıklamada ayrıca, aynı gün için kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personellerin de idari izinli sayılmasına karar verildiği ifade edildi.

ZONGULDAK'TA EĞİTİME 2 GÜN ARA
Zonguldak İl Hıfzıssıhha Meclisi Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında toplandı. Toplantıda yeni kararlar alınarak açıklandı. 16 -17 Şubat'ta özel ve resmi okullara tüm hamile ve engellilere tatil edilirken bu karar 2 gün daha uzatıldı. Alınan karara göre özel ve resmi okullara tüm hamile ve engellilere 17-18 Şubat tarihleri arasında 2 gün tatil edildi.

GÜMÜŞHANE'DE EĞİTİME 1 GÜN ARA
 Gümüşhane'de dün etkili olan kar yağışının ardından okullar bir gün daha tatil edildi.Gümüşhane Valiliğinden yapılan açıklamada il genelinde etkili olan soğuk hava, buzlanma ve don olayları nedeniyle öğrencilerin sağlığı, can, mal ve ulaşım güvenliği için Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi, özel ilk ve orta dereceli okullar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde 18.02.2021 Perşembe günü yüz yüze eğitime bir gün süreyle ara verildiği bildirildi.
Açıklamada kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personeller de belirtilen gün de idari izinli sayılacakları kaydedildi.Gümüşhane'de 17 Şubat Çarşamba günü de kar yağışı nedeniyle okullar tatil edilmiş, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel idari izinli sayılmıştı.

KARS'TA EĞİTİME 1 GÜN ARA
Kars'ta kar yağışı ve tipiden dolayı eğitime bir gün ara verildi. Kamu kurumlarında görevli engelli ve hamile personel de idari izinli sayıldı.Kentte akşam saatlerinde başlayan ve hayatı olumsuz etkileyen kar yağışı ve tipiden dolayı çok sayıda köy yolu ulaşıma kapanırken eğitim öğretime ara verildi. Konuyla ilgili Kars Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “Kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle ilimiz genelindeki tüm eğitim kurumlarında 18.02.2021 Perşembe günü eğitime bir gün ara verilmiştir. Kamu kurumlarında görevli engelli ve hamile personel de idari izinli sayılacaktır” denildi. Öte yandan Kars’ta kar yağışı ve tipi aralıklarla devam ediyor.

RİZE'DE EĞİTİME 1 GÜN ARA
Rize’de etkili olan kar yağışının ardından il genelinde yarın yüz yüze eğitime bir gün daha ara verildi.Rize Valiliğinden yapılan açıklamada "İlimiz genelinde kar yağışının yoğun bir şekilde devam etmesi ve yollarda oluşabilecek muhtemel buzlanmalardan dolayı eğitim kurumlarımızda yüz yüze eğitime 18 Şubat Perşembe günü de bir gün süreyle ara verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

BİNGÖL'DE EĞİTİME 2 GÜN ARA
Bingöl Valiliği kar nedeniyle kent genelindeki tüm okullarda yüz yüze eğitime 2 gün ara verildiğini, hamile ve engelli personelin de izinli sayılacağını bildirdi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, “Mevcut hava durumu ve meteorolojik verilere dayalı olarak yapılan değerlendirmeler sonucunda öğrencilerimizin mağduriyet yaşamamaları için il genelinde resmi-özel tüm okullar, halk eğitim merkezleri, özel eğitim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, özel eğitim ve rehabilistasyon merkezleri, resmi okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kursları da dahil olmak üzere bütün eğitim kurumlarında yüz yüze eğitim faaliyetlerine 18.02.2021 ve 19.02.2021 tarihlerinde 2 (iki) gün süre ile eğitim ve öğretime ara verilmesine karar verilmiştir. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarda görevli hamile ve engelli personel de bu tarihlerde idari izinli sayılacaktır” denildi.

YOZGAT'TA EĞİTİME 1 GÜN ARA
Yozgat Valiliğinden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları ve buzlanma riskine karşı il genelinde tüm okul ve kurslarda 18 Şubat Perşembe günü yüz yüze eğitim öğretime bir gün süreyle ara verildiği ve eğitimin uzaktan yapılacağı belirtildi.
Ayrıca açıklamada engelli ve hamile kamu çalışanlarının da idari izinli sayılacağı bildirildi.

 

GÜNCELLENMEKTEDİR...

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...