Tgrt Haber
09 Eylül 2015 14:44

Bitlis-Tatvan Karayolu ulaşıma kapatıldı

Bitlis- Tatvan Karayolu yolda patlayıcı olduğu ihbarı üzerine bu sabah ulaşıma kapatıldı.

Bitlis-Tatvan Karayolu ulaşıma kapatıldı
bitlis,tatvan,ulaşım,

Güvenlik güçleri karayolunda arama- tarama faaliyeti yaparken, 15'inci kilometrede daha önceden yola döşenen el yapımı patlayıcı PKK'lı teröristler tarafından uzaktan kumanda ile inflak ettirildi. Güvenlik güçlerinin üzerine tüfeklerle ateş de açan tervristler, çıkan çatışmanın ardından kaçtı. Patlama ve saldırıda can kaybı ve yaralanma olmazken, bölgede operasyon başlatıldı.
Bitlis kırsalında operasyonlar devam ederken, bazı vatandaşların yolda patlayıcı döşeli olduğu ihbarı üzerine Bitlis- Tatvan Karayolu sabah saat 07.30'dan itibaren ulaşıma kapatıldı. Çevrede ise geniş güvenlik önlemleri alındı. Güvenlik güçleri yolda arama- tarama çalışması başlattı. 
 BOMBAYI PATLATIP ATEŞ AÇTILAR
 Bu sırada yolun 15'inci kilometresinde daha önceden yola döşenen el yapımı patlayıcı saat 11.00 sıralarında PKK'lı teröristler tarafından uzaktan kumandayla patlatıldı. Ardından ise güvenlik önlemi alan polis ve askerlere tüfeklerle ateş açıldı. Açılan ateşe, güvenlik güçleri anında karşılık verdi. Kısa süre devam eden çatışmanın ardından PKK'lılar bölgeden kaçtı.
 
YOLLAR KAPATILDI, OPERASYON BAŞLATILDI
 
Meydana gelen patlama saldırıda can kaybı ve yaralanma olmazken, karayolunda derin çukur oluştu. PKK'lıların yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Bu arada, güvenlik nedeniyle Bitlis- Güroymak, Bitlis- Tatvan, Bitlis- Ahlat ile Tatvan- Van karayolları da ulaşıma kapatıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...