Tgrt Haber
17 Nisan 2015 10:03

Bodrum'da 39 kaçak yakalandı

Bodrum'da düzenlenen iki farklı operasyonda, Suriye ve Burma uyruklu 39 kaçak yakalandı.

Bodrum'da 39 kaçak yakalandı
bodrum,kaçak,suriye,

Bodrum TCSG 1 Nolu Bot Komutanlığı ekipleri, Akyarlar açıklarında devriye sırasında yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Kos Adası'na geçmeye çalışan ve teknelerinin batması sonucu denizde can yelekleriyle yardım bekleyen kaçakların olduğunu fark etmesi üzerine bölgeye gitti.Soğuktan donmak üzere olan kaçakları denizden çıkaran ekipler, Sahil Güvenlik botuna aldı. Burma uyruklu olduğu tespit edilen 4 kaçak, daha sonra Turgutreis Sahil Güvenlik Komutanlığına götürüldü. Kaçaklara burada battaniye ve içecek verildi.
Sahil Güvenlik ekipleri, bölgeden ilçe merkezine döndükleri sırada Kara Ada'da bir grup kaçağın daha olduğunu tespit etti. Kısa sürede bölgeye ulaşan ekipler, adada bekleyen aralarında kadın ve çocukların da olduğu Suriye uyruklu 35 kaçağı yakaladı.Üşüdükleri gözlenen kaçaklar, Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığına ait karakola getirildi. Öte yandan kaçakların ifade işlemlerinin ardından, sınır dışı edilmek üzere Muğla Yabancılar Şubesi'ne teslim edileceği bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...