Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Ağustos 2021 15:23

Bodrum’da korkulan oldu: Yangın evlere sıçradı, tahliyeler başladı

Bodrum’daki orman yangını Mazı ve Gökbel köyünde etkisini arttırdı. Mahalleliler ve köylüler yangın bölgesinden tekneler ile tahliye edilirken bazı bölgelerde yangın evlere sıçradı

Bodrum’da korkulan oldu: Yangın evlere sıçradı, tahliyeler başladı
bodrum,bodrum yangın

TGRT HABER ÖZEL 

Muğla’nın Bodrum ve Milas ilçelerinde başlayan yangınlar birçok yere sıçramış durumda. Bölgede bazı otellerin yanı sıra bazı mahalleler de tahliye edildi. Yangının etkisini arttırması üzerine beton şirketlerine ait 30 mikser ile 5 polis TOMA’sı söndürme çalışmalarına destek oluyor. Yangının iyice şiddetlenmesi ve etrafı saran dumanlar nedeniyle mahalle sakinlerinin deniz yoluyla tahliyesine başlandı. Tam bir seferberlik ilan edilen bölgede lüks yatların botları, günübirlik gezi ve balıkçı tekneleriyle İnce Yalı mevkiinden vatandaşların güvenli bölgelere tahliyesine devam ediliyor

YANGIN EVLERE SIÇRADI

Mazı Mahallesi ormanlık alanında etkili olan yangın ise, rüzgarın yön değiştirmesi ile bölgedeki evlere sıçradı. Yanan bazı evleri mahalle sakinleri kendi çabalarıyla söndürmeye çalışıyor. Mazı Mahallesi’ni tehdit eden yangın bölgesine gelen Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile Başkan Yardımcıları Hüseyin Tutkun ve Tayfun Yılmaz da yangın çalışmaları yerinde inceliyorlar. 

ANONSLAR İLE KÖYÜN BOŞALTILMASI İSTENDİ

Bugün öğlen saatlerinde Gökbel köyüne kadar ulaşan alevler nedeniyle köyde belediye ekipleri anons aracılığı ile halkın köyü boşaltmasını istedi. Vatandaşlar evlerinin eklentilerinde ve ahırlarda bulunan hayvanları yola salıp, ardından evlerini terk ettiler. Bölgede korku ve tedirginlik devam ediyor.

ÇÖKERTME KOYU BOŞALTILDI

Mazı ve Çökertme koyları simsiyah dumana bürünürken, aşağı Mazı Mahallesi'nde sahil kenarında park etmiş bir araç alevlere teslim oldu. Aşağı Mazı koyu çevresi tamamen yanarken, sahil bölümünde denize yakın bir alanda terk edilmiş araç tamamen yandı. Bölgede birçok yerleşim birimi boşaltılırken, Çökertme koyunda da vatandaşlar karadan botlarla gezi teknelerine alındı.

Bodrum’da korkulan oldu: Yangın evlere sıçradı, tahliyeler başladı

 

Bodrum’da korkulan oldu: Yangın evlere sıçradı, tahliyeler başladı

 

Bodrum’da korkulan oldu: Yangın evlere sıçradı, tahliyeler başladı

AZERBAYCAN ASKERLERİNİN ZOR ANLARI

Muğla’nın Marmaris ilçesinde devam eden orman yangınlarını söndürme çalışmalarına destek vermek üzere Azerbaycan’dan gelen ekipler canla başla mücadele ediyor. Söndürme çalışmaları sırasında bir anda alevler arasında kalan Azeri ekibin yaşadığı tehlikeli anlar kameralara böyle yansıdı.

İhlas Haber Ajansı muhabiri Eren Ayhan TGRT Haber canlı yayınına bağlanarak Bodrum’da meydana gelen yangınla ilgili son durumu anlattı.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...