Tgrt Haber
01 Şubat 2021 23:00

Boğaziçi Üniversitesi'nde 159 gözaltı!

İstanbul Valiliği, Boğaziçi Üniversitesi'nde uyarıları dikkate almayan göstericilerin gözaltına alındığını açıkladı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde 159 gözaltı!
İstanbul Valiliği,Boğaziçi Üniversitesi

İstanbul Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, Boğaziçi Üniversitesi'nde özel güvenlik görevlilerinin uyarılarını dikkate almayan göstericilerin polis ekipleri tarafından dağıtıldığı belirtildi.

Açıklamada, “Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük binasını ablukaya alan ve aralarında öğretim üyeleri ile LGBT Kulüp üyesi öğrencilerin de bulunduğu bir grup göstericiye üniversite özel güvenlik görevlileri tarafından eylemin sona erdirilmesi ve dağılmaları yönünde uyarılarda bulunulmuştur. Yapılan uyarılara itibar etmeyen göstericilerin İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizin müdahalesiyle dağılmaları sağlanmıştır” ifadelerine yer verildi.

159 şüpheli gözaltına alındı

İstanbul Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, Boğaziçi Üniversitesi'nde özel güvenlik görevlilerinin uyarılarını dikkate almayan göstericilerin polis ekipleri tarafından dağıtılarak, gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada, “Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs önünde düzenlenen gösterilerde yapılan tüm uyarılara rağmen eylemi sona erdirmeyen 108, Rektörlüğü ablukaya almak suretiyle bina içinde bulunanların dışarıya çıkmasını engelleyen ve tüm uyarılara rağmen bu eylemlerinden vazgeçmeyen göstericilerden 51 olmak üzere toplam 159 şüpheli Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğünce gözaltına alınmıştır” ifadelerine yer verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...