Tgrt Haber
07 Ekim 2021 00:22

Boğaziçi Üniversitesi'nde gözaltına alınanlardan 2'si tutuklandı

Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenen izinsiz gösteriye ilişkin gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 7 şüpheliden 2'si tutuklandı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde gözaltına alınanlardan 2'si tutuklandı
Boğaziçi Üniversitesi,eylem,,gözaltı,,rektör,

Boğaziçi Üniversitesi 4 Ekim’de yaşanan ve güvenlik kameralarına saniye saniye yansıyan görüntülerde izinsiz gösteri sırasında bir grup, Rektör İnci'nin makam aracının önünü kesmiş ve gruptan bir kişi otomobilin üzerine çıktı. İzinsiz gösteriler sonrası başlatılan soruşturma kapsamında 10 kişi gözaltına alındı. 9'u üniversitenin öğrencisi, 1'i üniversitenin mezunu 10 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

2 KİŞİ TUTUKLANDI

Yazıda, yaşanan olaylar nedeniyle bir özel güvenlik görevlisinin basit tıbbi müdahaleyle giderilebilecek şekilde yaralandığı belirtilirken, şüpheliler E.B.G, C.P.Ö ve E.B'nin tutuklanması talep edildi. Nöbetçi hakimlik, şüphelilerden rektörün makam aracının üzerine çıktığı tespit edilen E.B.G.'nin "görevi yaptırmamak için direnme", "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama" ve "mala zarar verme", E.B.G'yi araç üzerinden indirmeye çalışan güvenlik görevlisinin boğazını sıktığı tespit edilen C.P.Ö'nün ise ''görevi yaptırmamak için direnme" ve "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama" suçlarından tutuklanmasına karar verdi. Hakimlik, şüpheli E.B'nin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını karara bağladı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...