Tgrt Haber
29 Haziran 2022 17:17 - Güncelleme : 29 Haziran 2022 17:38

Boğazını sıkıp kafasını duvara vurdu: Korkunç cinayette karar çıktı!

İstanbul Sarıyer'de geçtiğimiz yıl tanıştığı Fatma Keke'yi (53) evine götürdüğü ve zorla alıkoyarak darbettiği ileri sürülen Özer Ağaoğlu (47) hakkında karar çıktı! Mahkeme, Ağaoğlu’nu ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırırken ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan 2 yıl ve ‘kişinin ölmesinden yararlanmak suretiyle hırsızlık’ suçundan da 7 yıl 6 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasını kararlaştırdı. Toplamda müebbet hapis ile 9,5 yıl hapis cezası çarptırılan Ağaoğlu'nun tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Boğazını sıkıp kafasını duvara vurdu: Korkunç cinayette karar çıktı!
cinayet,Sarıyer,ölüm

Sarıyer Bahçeköy Merkez mahallesinde 26 Temmuz 2021'de evinde tartıştığı Fatma Keke'yi darbederek öldürdüğü iddiasıyla tutuklu bulunan Özer Ağaoğlu'nun İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı dava karara bağlandı.

Tutuklu sanık Özer Ağaoğlu ve müşteki Sadi Günay Keke hazır bulunduğu davaya tarafların avukatları ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı da katıldı. Duruşmada görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı ise önceki mütalaasına ek olarak sanık Ağaoğlu’nun ‘yağma ve hırsızlık’ suçlarından da cezalandırılmasını talep etti.

"EŞYALARI HIRSIZLIK AMACIYLA ALMADIM"

Sanık Özer Ağaoğlu, savunmasında, "Ben zaten olay sonrasında kendimi ihbar ettim. Hırsızlık yapsam neden kendimi ihbar edeyim? Olayın etkisiyle eşyalarımı topladım. Fatma Keke'ye ait eşyaları aldım ancak ne amaçla aldığımı bilmiyorum. Olayın şokundaydım. Cüzdanı aldığım için maktule ait kredi kartı ve kimlik kartı çıkmış olabilir. Bu eşyaları da hırsızlık amacıyla almadım. Her şey sehpanın üzerindeydi. Kendi çantamı hazırladığımda onları da olayın şokuyla içine koymuşum. Hırsızlık amacım yoktu. Bu olay nedeniyle çok pişman ve üzgünüm. Ben bilerek ve isteyerek cinayet işlemedim. Eğer o evde bir kamera olsaydı benim hakkımda her şey ortaya çıkacaktı’’ diye konuştu.

Müşteki Sadi Günay Keke ise sanığın cezalandırılmasını talep etti. 

Boğazını sıkıp kafasını duvara vurdu: Korkunç cinayette karar çıktı!

3 AYRI SUÇTAN CEZA

Pişman olduğunu ve mahkemenin vereceği karara razı olduğunu söyleyen Ağaoğlu, kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti ayrıca, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan 2 yıl hapis ve ‘kişinin ölmesinden yararlanmak suretiyle hırsızlık’ suçundan da 7 yıl 6 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına da hükmetti. Toplamda müebbet hapis ile 9,5 yıl hapis cezası çarptırılan Ağaoğlu'nun tutukluluk halinin devamına karar verildi.

İDDİANAMEDEN: 4 YILDAN 14 YILA KADAR HAPİS CEZASI TALEBİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafıdnan hazırlanan iddianamede, Ağaoğlu'nun ‘kasten öldürme' ve ‘cebir ve tehdit kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından müebbet hapis ile 4 yıldan 14 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...