Tgrt Haber
24 Aralık 2014 17:29

Bölge illerini Ankara'ya bağlayacak tünelde ışık göründü

Bölge illerinin Ankara ile daha rahat ulaşımını sağlayacak Çankırı'daki Ilgaz tünellerinde 2 yıl önce başlayan yapım çalışmalarının 2015 yılı sonunda tamamlanması bekleniyor.

Bölge illerini Ankara'ya bağlayacak tünelde ışık göründü
ankara, bölge illeri, tünel,

Sol tüpü 5 bin 391 metre, sağ tüpü ise 5 bin 370 metre olacak tünel inşaatında incelemelerde bulunan Karayolları 15'inci Bölge Müdürü Sami Uyar, Ilgaz tünellerinin, Kastamonu-Çankırı Projesi Kuzey- Güney Ana akslardan İnebolu-Kastamonu-Çankırı-Mersin aksının Kastamonu-Çankırı kesimini oluşturduğunu belirtti. Bu güzergahın, Batı Karadeniz bölgesinin önemli bir limanı olan İnebolu Limanının Kuzey TETEK (Transit Türkiye Karayolu) karayolu ve devamında Ankara ve Kırıkkale üzerinden Akdeniz limanlarına bağlantısının sağlanması açısından da büyük önem taşıdığını ifade etti. Toplam uzunluğu 93,7 kilometre olan projenin, 81,9 kilometresinin bölünmüş yol olarak hizmet verdiği belirtildi. 25 Ağustos 2012'de başlanan Ilgaz Tünelindeki çalışmaların 2015 yılı sonunda tamamlanmasının planlandığı belirtildi. Uyar, tünelin hizmete girmesiyle birlikte Ilgaz geçişinin 11,8 kilometreye düşerek 5,4 kilometre kısalacağını belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...