Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Temmuz 2022 22:12 - Güncelleme : 11 Ocak 2023 09:23

Bolu'da 52 kişi sudan zehirlendi! 10 kişi yoğun bakımda: Bakan Koca'dan açıklama geldi

Bolu'nun merkeze bağlı Yuva köyünde 30'u çocuk ve toplam 52 kişi mide bulantısı ve kanlı ishal şikayetiyle hastaneye başvurdu. Yapılan incelemeler sonucu kişilerde enfeksiyon tespit edilirken içme suyundan etkilendikleri belirlendi. Olayla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Koca, 31 kişinin tedavisinin tamamlandığını, 10’u yoğun bakımda olmak üzere, 21 kişinin ise tedavisinin sürdüğünü kaydetti.

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Bolu'da 52 kişi sudan zehirlendi! 10 kişi yoğun bakımda: Bakan Koca'dan açıklama geldi
Bolu,zehirlenme

Bolu Çaydurt Yuva köyünde aralarında çocukların da olduğu 52 kişi, mide bulantısı ve kanlı ishal şikayetiyle hastaneye başvurdu. Yapılan muayeneler sonucu hastalarda enfeksiyon tespit edilirken hastalar çevre illere sevk edildi. Aralarında çocukların da bulunduğu 10'u yoğun bakımda olmak üzere, 21 kişinin ise tedavisinin sürdüğü kaydedildi. Zehirlenme şüphesiyle hastaneye gidenlerin sayısında yaşanan artışın ardından İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri olayın yaşandığı köyde çalışma başlatmıştı.

Konuyla ilgili Bolu Valisi Erkan Kılıç tarafından yapılan açıklamada, tedavi süreçlerinin devam ettiği belirtilmişti. Hastaneye başvuranların bazılarının tedavisinin yoğun bakım ünitesinde sürdüğünü aktaran Kılıç, "Yoğun bakımda olanlar var ama bir kısmı çıktı, diğerleri de çıkacak gibi. Bir süre gözetimden sonra yoğun bakımdan çıkma durumları oluyor. Şu an hayati tehlikeleri yok" ifadesini kullanmıştı.

Açıklamada ayrıca incelemelerin yapılması için İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Gıda Kontrol ve Laboratuvar Müdürlüğü ekiplerince su deposu ve şebeke suyu ile gıdalardan numuneler alındığı, köyde geniş kapsamlı tarama yapıldığı ifade edilmişti.

Bolu'da 52 kişi sudan zehirlendi! 10 kişi yoğun bakımda: Bakan Koca'dan açıklama geldi

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Öte yandan konuyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bolu’nun Çaydurt Yuva Köyü bölgesinde içme suyundan etkilenen 30 çocuk ve 22 yetişkin hastanelere nakledilmiştir. 31 kişinin tedavisi tamamlandı. 10’u yoğun bakımda olmak üzere, 21 kişinin tedavisi sürüyor. Çaydurt Yuva Köyü sakinlerine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1549471465434652672

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...