Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Aralık 2017 20:53

Bolu'da heyelan nedeniyle hasar gören evler boşaltıldı

Bolu'nun Göynük ilçesinde meydana gelen heyelan nedeniyle biri ağır hasarlı 5 ev boşaltıldı.

Bolu'da heyelan nedeniyle hasar gören evler boşaltıldı
bolu,,heyelan,

Bolu'nun Göynük ilçesine bağlı Himmetoğlu köyünde heyelan nedeniyle hasar gören 5 ev boşaltıldı.

Alınan bilgiye göre, Himmetoğlu köyünde gece saatlerinde sağanak ve kar sularının erimesi nedeniyle toprak kayması meydana geldi.

Bölgede yapımı devam eden bir termik santralinin üretim sahasının hemen yanında bulunan köyün henüz kamulaştırılmamış alanındaki heyelan yüzünden Sadık Kaya'ya ait tek katlı ev ağır hasar gördü, 4 evde ise hafif hasar oluştu.

Olay yerine gelen Göynük Kaymakamı Orhan Gazi Karakaş, Belediye Başkanı Kemal Kazan ve AFAD ekipleriyle diğer ilgili kurumların yetkilileri bölgede incelemede bulundu.

Yapılan ilk incelemede ağır hasar gören tek katlı ev ile hafif hasar gören 4 evin boşaltılması kararı alındı.

Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gece saatlerinde meydana gelen toprak kayması olayının kendilerini üzdüğünü ifade ederek, "Kar sularının erimesi ve etkili olan sağanak nedeniyle meydana gelen toprak kayması köyün henüz kamulaştırılmamış alanını etkiledi. Bu nedenle bir evimizde ağır hasar meydana gelirken 2 evimizde ise hafif hasarlar oluştu. Biz bölgede bulunan ve toprak kaymasından zarar görme ihtimali bulunan toplam 5 evimizi boşaltma kararı aldık." dedi.

Yetkililerin olay yerinde çalışmalarını yaptığını söyleyen Kazan, bundan sonraki aşamada neler yapılacağına karar verileceğini belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...