Tgrt Haber
25 Ocak 2017 06:39

Bolu'da kimyasal madde paniği

D-100 karayolu'nun Bolu kesiminde yola dökülen kimyasal madde paniğe neden oldu.

Bolu'da kimyasal madde paniği
bolu, kimyasal madde

Alınan bilgiye göre, D-100 Karayolunun Eski İstanbul Kavşağında yolda  bir sıvı olduğu ihbarını alan polis ekipleri, olay yerine gitti.

Yolda seyreden bir araçtan düştüğü düşünülen kovadan yola dökülen  sıvının asfaltı erittiğini gören ekipler, itfaiye ve afad ekiplerine haber verdi.

Olay yerine gelen AFAD ve Bolu Belediyesi İtfaiye ekipleri, yolun sıvı  dökülen bölümünü emniyet şeridiyle çevirerek, trafiğe kapattı.

Bolu'da kimyasal madde paniği
Yola dökülen sıvıdan örnek alan ekipler, şüpheli madde üzerinde  kimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer (KBRN) testi yaptı.

Şüpheli maddenin, yüksek performans yağı olduğunu ve insan sağlığı ile  çevreye zararı olmadığını belirleyen ekipler, kimyasal maddenin temizlenmesi için  çalışma başlattı.

İlk olarak bölgeye çağrılan karayolları ekipleri tarafından üzerine  toprak atılan kimyasal madde, daha sonra Bolu Belediyesi temizlik ekipleri  tarafından temizlendi.

Yola dökülen kimyasal madde nedeniyle asfaltta yaklaşık 2 santimetre  derinliğinde 1 metre çapında erime meydana geldi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...