Tgrt Haber
23 Temmuz 2022 12:07 - Güncelleme : 23 Temmuz 2022 13:46

Bolu'daki zehirlenme vakasında ilk ölüm: İçme suyundan etkilenen bir kişi hayatını kaybetti

Bolu'daki Yuva köyünde içme suyundan kaynaklanan ve onlarca kişiyi etkileyen zehirlenme vakasında ilk ölüm gerçekleşti. İshal ve mide bulantısı şikayetiyle bir süredir hastanede tedavi gören Eyüp Ertem isimli vatandaş, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olaya ilişkin açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bir vatandaşımızı kaybettik. Üzüntümüz büyük. 17'si yoğun bakımda olmak üzere, 54 kişinin tedavisi devam ediyor" dedi.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Bolu'daki zehirlenme vakasında ilk ölüm: İçme suyundan etkilenen bir kişi hayatını kaybetti
Bolu,içme suyu,zehirlenme

Bolu merkeze bağlı Yuva köyünde içme suyundan kaynaklı 100'den fazla kişinin zehirlendiği olayda acı haber geldi. Zehirlenme vakası sonrası hastaneye kaldırılan bir vatandaş hayatını kaybetti.

İçme suyundan zehirlenme vakalarının yaşandığı Yuva köyünde yaşayan kayınpederini Kurban Bayramı’nda ziyarete giden Eyüp Ertem, ishal ve mide bulantısı şikayetiyle hastaneye başvurdu. 49 yaşındaki Ertem, vücudunda yoğun enfeksiyon tespit edilmesinin ardından zehirlenme teşhisi konularak hastanede tedavi altına alındı.

TÜM MÜDAHALELERE RAĞMEN KURTARILAMADI

Bolu’da tedavi gördüğü hastanede durumu ağırlaşan Ertem, Ankara Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Ertem, tedavi gördüğü hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Bolu'daki zehirlenme vakasında ilk ölüm: İçme suyundan etkilenen bir kişi hayatını kaybetti

BAKAN KOCA: ÜZÜNTÜMÜZ BÜYÜK

Öte yandan konuya ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan da açıklama geldi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakan Koca, "Bolu Çaydurt Yuva Köyü bölgesinde içme suyundan etkilenen ve Ankara Şehir Hastanesinde tedavi gören bir vatandaşımızı kaybettik. Üzüntümüz büyük. Olaydan etkilenenlerin toplam sayısı 123. 17'si yoğun bakımda olmak üzere, 54 kişinin tedavisi devam ediyor" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1550789228115673088

BOLU VALİSİ: KESİN SUDAN KAYNAKLI

Zehirlenmelerin sudan kaynaklı olduğunu ancak suyun neden etkilendiğinin belirlenmesi için çalışmalarını devam ettiğini belirten  Bolu Valisi Erkan Kılıç, "Bu hastalığa sebebiyet veren bulgularla alakalı da su kaynaklı olduğunu düşünüyoruz. Kesin sudan kaynaklandı. Onların numuneleri de alınıyor ama burada başka bir karışım veya başka bir şeyden su etkilenmiş olabilir mi noktasında araştırmalar devam ediyor. Bununla ilgili olarak köyümüzde sağlık yönünden gerekli tedbirler alındı. Temiz su dağıtımı yapılıyor. Bugün itibariyle kontrollü olarak su vermeyi düşünüyoruz. Tabi onların da tahlilleri yapılacaktır. Çalışmalarımız devam ediyor. Şuan gidişat iyiye doğru gidiyor. Ama çevre illerde diyalizde çocuklarımız var. İnşallah onlar da diyalizden kurtulurlar" diye konuştu.

Adli ve idari soruşturmaların devam ettiğini kaydeden Vali Kılıç, "İdari ve adli süreç başladı. Onlar adli olarak kendi süreçlerini yapıyor. Biz de kendi araştırmalarımıza başladık. Sonuçlarını da göreceğiz. Tahlillerin sonuçları kısım kısım çıkıyor ama burada net tabloyu görmemiz lazım. Sudaki mikrobun tam olarak neden kaynaklandığını görmemiz gerekiyor. Şu aşamada sebebini söylemek için erken" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...