Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Şubat 2015 15:42

Bonzai ile mücadelede ortak tavır

TBMM Genel Kurulu'nda tartışmalara yol açan İç Güvenlik Paketi görüşmelerinde, iktidar ve muhalefet partileri, uyuşturucuyla mücadeleyi güçlendiren düzenlemeye ortak destek verdi.

Bonzai ile mücadelede ortak tavır
bonzai, ortam mücadele,

Meclis'te bütün partilerin desteğiyle geçen düzenleme, uyuşturucuyla mücadelede polisin operasyon gücünü artıracak. Düzenlemeyle bonzai, Türk Ceza Kanunu kapsamına alınıyor ve bu maddenin imali ve satışına yönelik ceza yarı oranda artırılıyor.
TBMM Genel Kurulu'nda, tartışmalara yol açan İç Güvenlik Paketi görüşmelerinde, iktidar ve muhalefet partileri, uyuşturucuyla mücadeleyi güçlendiren düzenlemeye ortak destek verdi.
Kabul edilen düzenlemeye göre, "sentetik kannabinoidler (bonzai) ve türevi uyuşturucu maddeler", TCK kapsamına alınıyor. Bu maddelerin imali ve satışına yönelik ceza yarı oranında artırılıyor.
Uyuşturucu satışı cezasının okul, yurt, hastane, kışla veya ibadethane gibi tedavi, eğitim, askeri ve sosyal amaçla toplu bulunulan bina ve tesisler ile bunların varsa çevre duvarı, tel örgü veya benzeri engel veya işaretlerle belirlenen sınırlarına iki yüz metreden yakın mesafe içindeki umumi veya umuma açık yerlerde işlenmesi, halinde verilecek ceza yarı oranında daha artırılıyor.
Okul, yurt, hastane, kışla veya ibadethane gibi tedavi, eğitim, askeri ve sosyal amaçla toplu bulunulan bina ve tesislerle bunların varsa çevre duvarı, tel örgü veya benzeri engel ve işaretlerle belirlenen sınırlarına 200 metreden yakın mesafe içindeki açık yerlerde uyuşturucu bulunduran, kullanan ve satın alanların cezaları yarı oranında artırılacak. Böylece, 200 metrede uyuşturucu kullanan veya bulunduranlara 7,5 yıla kadar hapis cezası verilecek.
Emniyetten 4 bin 522 operasyon
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığına bağlı narkotik polisi, geçen yıl uyuşturucu kaçakçılarına yönelik 4 bin 522 operasyon düzenledi.
2013 yılında 2 bin 137 operasyon düzenleyen polis, geçen yıl uyuşturucu kaçakcılarına göz açtırmadı. Tacirlere yönelik operasyonlarda yüzde 111 artış oldu.
Uyuşturucu kaçakçılarına yönelik 2013'te düzenlenen operasyonlarda 3 bin 906 kişiyi gözaltına alan polis, yüzde 91 artışla geçen yıl 7 bin 448 uyuşturucu kaçakçısını yakaladı.
2013 yılında 221 kilogram, 2014 yılında da 532 kilogram bonzai ele geçirildi. Narkotik polisi bir önceki yıl 221 kilogram bonzai ele geçirmişti. Yakalanan bonzai miktarında bir önceki yıla göre yüzde 141 artış oldu.
Narkotimler göz açtırmıyor
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı törenle 11 Aralık 2014'te göreve başlayan Narkotimler, geçen sürede yaklaşık 10 ton uyuşturucu madde ele geçirdi.
2013 yılında bin 22 operasyon düzenleyen güvenlik güçleri, narkotim polisinin devreye girmesiyle geçen yıl 2 bin 135 operasyon düzenledi. Operasyon sayısında yüzde 69'luk artış oldu.
Bu operasyonlarda geçen yıl 3 bin 532 kişi, önceki yıl ise 2 bin 87 kişi yakalandı. Geçen yıl gözaltına alınan 3 bin 532 kişiden 914'ü tutuklandı. 
2 ayda 4 bin operasyon, 7 ton esrar
Güvenlik güçleri, bu yıl 2 ayda 4 bin 900 operasyon düzenledi. İki ayda 8 bin 200 uyuşturucu kaçakçısı gözaltına alındı. Operasyonlarda 16 kilogram metamfetamin, 46 kilogram bonzai, 41 kilogram kokain, 92 kilogram afyon, 1 ton 33 kilogram eroin, 7 ton da esrar ele geçirildi
İki ayda 7 ton esrar yakalayarak önemli bir başarı sağlayan narkotik polisi, 1 milyon 122 bin ecstasy ile 164 bin captagona el koydu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...