Tgrt Haber
18 Haziran 2021 13:48

Borcunu ödeyen emekli olacak

Milyonlarca vatandaşın, kamuya olan borçlarını bitirecek yeni yapılandırma düzenlemesi yürürlüğe girdi. Milyonlarca kişi için emeklilik yolu da açılmış oldu. Bağ-Kur'lulara primleri için yapılandırma, dondurma, ihya kolaylığı getirdi.

Borcunu ödeyen emekli olacak
emekli,borç,yasa,yapılandırma

TGRT HABER

Yapılandırma yasası Bağ-Kur'lular için üç ayrı avantaj getiriyor. İsteyen borçlarını sildirip günlerini donduracak. İsteyen tüm borcu faizsiz ödeyip emekli olacak, isteyen de geçmiş dondurulan günlerini daha ucuza ihya edecek.

SGK uzmanı Ali Duman, konuyla ilgili ayrıntıları TGRT Haber Canlı Yayını'nda anlattı.

“YASA EMEKLİ OLABİLME FIRSATI SUNUYOR”

SGK uzmanı Ali Duman, “Normal koşullarda borçlanma asgari ücret üzerinden dikkate alınıyordu. Yapılanma ile geçmişe dönük bütün süreler faizsiz şekilde hesaplanacak. Böylece vatandaşlara yüzde 50 kolaylık sağlanmış olunacak. Düzenlemeden sadece Bağ-Kur borcu olanlar, sağlık hizmetinden yararlanamayan ve sigortalılık süresi durdurulan kişiler yararlanabilecek. Bu yasa emekli olabilme fırsatı sunuyor” dedi. 

Borcunu ödeyen emekli olacak

BORCUNU ÖDEYENE YÜZDE 50 İNDİRİM

Prim borcu olan Bağ-Kur'lular 31 Ağustos'a kadar başvurarak bunları yapılandırabilecek. Bu durumda gecikme ceza ve faizleri silinecek, bunun yerine Yİ-ÜFE tutarı eklenecek. İlk taksit ödeme süresi içinde yani 31 Ekim'e kadar peşin ödeme yapanlar, Yİ-ÜFE tutarının yüzde 90'ını ödemeyecek. Hesaplanan tutarın tamamının ilk 2 taksit ödeme süresi içinde ödenmesi halinde ise Yİ-ÜFE tutarında yüzde 50 indirim yapılacak. İsteyen ise 18 taksitte 36 ayda borcu kapatabilecek. Bu durumda ana para ve enflasyon farkından oluşan borca belirlenen katsayılar eklenecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...