Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Ocak 2015 10:53

Böyle kuzu sevgisi görülmedi

Bitlis’in Ahlat ilçesinde, annesi tarafından sahiplenmeyen kuzuyu, Saçan ailesi evlerinde beslemeye başladı.

Böyle kuzu sevgisi görülmedi
bitlis,kuzu sevgisi,

Bitlis’in Ahlat ilçesinde, annesi tarafından sahiplenmeyen kuzuyu, Saçan ailesi evlerinde beslemeye başladı. Ufaklık ismini verdikleri kuzuya bakan Saçan ailesi, sütünden başındaki tokaya, giyeceği kazağa kadar kuzuyu giydirerek ailenin bir ferdi gibi bakıyor. Kuzu, bazen kanepede uyuyor bazen evin diğer bölümlerinde koşturuyor. Çocuklar, kuzuya takılar takıp parfüm sıkıyorlar.
Ahlat’ın Kulaksız mahallesinde ikamet eden lise son sınıf öğrencisi Onur Saçan, yeni doğan kuzuyu annesi sahiplenmeyince eve aldığını söyledi. Bu duruma ilk başta herkesin şaşkınlıkla baktığını, fakat zamanla ailesinin de kuzuya sıcak bir ilgi gösterdiğini vurgulayan Saçan, “Annem iki koyun aldı. Bu koyunlardan birisinin doğum yapması sonucu dişi bir kuzumuz oldu. Fakat annesi bu kuzuyu sahiplenmedi. Bununla beraber kuzu soğuk ve açlıktan ölecek duruma geldi. Bizde bu duruma oldukça üzüldük. Bu nedenle kuzuyu eve almaya karar verdik" dedi. Annesi süt vermeyince evde süt vererek beslemeye başladıklarını anlatan Saçan, şöyle konuştu: "Ayrıca, kuzuya Ufaklık ismini verdik. Kuzu üşümesin diye özel olarak kazak yaptırdık. Yeğenim dişi kuzuya toka ve kolye gibi süs eşyaları takıyor. Kendimi bildim bileli hayvanlara karşı sevgim var. Yaşadığımız coğrafya da koyun, kuzu ve benzeri hayvanlar daha fazla olduğu için kuzulara ayrı bir sempati gösteriyorum. İşte Ufaklık da benim bu sevgime vesile oldu. Evimizde besliyoruz. Evdeki yeğenlerim zamanlarının büyük bölümünü kuzuyla beraber geçiriyor. Bundan keyif alıyorlar. Kuzuyu ilk eve getirdiğimde biraz şaşırdılar. Ama zamanla ailem sahiplenmeye başladı. Beklediğimden daha büyük bir hassasiyet gösteriyorlar. Doğuştan gelen bir hayvan sevgim var. Ailem bana destek çıkıyor. Kuzunun evde kalmasının nedeni uysal olmasıdır. Gece yatarken veya gün içinde kuzu hiç ses çıkarmıyor. Kendisine çocuk gibi bakıyoruz. O da bunun farkındaymış gibi evde odadan odaya dolaşıyor. Zıplayıp, oynaması gibi hareketleri bizleri çok eğlendiriyor." Doğal yaşamdan kopmaması için bazen dışarı çıkardıklarını anlatan Saçan, şunları söyledi: "Arkadaşlar ve komşular evde kuzu beslediğimizi görünce inanılmaz bir şaşkınlık yaşıyor. Özellikle arkadaşlarım ‘evde kuzu beslenir mi?’ diye soruyor. Ama ben durumumdan memnunum. Lise son öğrencisiyim. Üniversiteye geçtiğim zaman kuzuyu doğal ortamına bırakacağız.”

Aile fertlerinden ortaokul öğrencisi Şerife Günay ise, kuzunun dişi olmasında dolayı ayrı bir ilgi gösterdiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Ufaklık ismini verdiğimiz kuzunun evde olması çok güzel. Zamanımın büyük bir kısmını kuzuyla geçiriyorum. Sonra dişi bir hayvan olduğu için takı takıyor, parfüm sıkıp yününü dahi tarıyorum. Okuldan geldikten sonra kuzuyla oynamak için hemen ödevlerimi yapıyorum. Sonra oyun oynamaya başlıyoruz. TV’de gördüğümüz bazı eğitimli köpekler var. Kardeşimle birlikte kuzuya farklı aktiviteler yaptırarak eğitmeye çalışıyoruz. Kuzuya elbise giydiriyoruz. Evde iş yaparken bile kuzumuz ardımızda dolaşıyor.”  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...