Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Temmuz 2016 00:48

BTK'da 228 kişi açığa alındı

BTK'da, 170 personel açığa alındı, kurum destek hizmetlerinde çalışan 58 personel ise görevden alındı.

BTK'da 228 kişi açığa alındı
btk,

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunca (BTK) pasif görevlerde istihdam edilen 170 personelin açığa alındığı, bu kişiler hakkında soruşturma süreci başlatıldığı, ayrıca kurum destek hizmetlerinde çalışan 58 personelin de görevden alındığı bildirildi.

BTK'dan yapılan açıklamada,15 Temmuz 2016'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ülkenin demokratik hukuk düzenine yönelik darbe girişiminde bulunduğu, bu girişimin milletin ülkesine ve iradesine kararlı bir şekilde sahip çıkması ve takdire şayan birlikteliğiyle engellendiği belirtildi.

Açıklamada, demokrasi ve hukuk devleti ilkelerinden taviz vermeden, milletin ve devletin geleceğini tehdit eden tüm terör örgütlerine, yapılarına, bunlarla ilişkili tüm kişi, kurum ve kuruluşlara karşı yürütülen mücadelenin amansız ve tavizsiz şekilde devam ettiği vurgulandı.

20 Temmuz 2016 itibarıyla, kurumun merkez ve taşra teşkilatında görev yapan toplam 741 personelinden, pasif görevlerde istihdam edilen 170'inin açığa alındığı ve bu kişiler hakkında soruşturma süreci başlatıldığı ifade edilen açıklamada, ayrıca kurum destek hizmetlerinde çalışan 58 personelin de görevden alındığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bununla birlikte; imtiyaz sözleşmelerindeki hükümler uyarınca imtiyaz sözleşmesi sahibi Telekomünikasyon işletmecilerinde terör örgütü mensuplarının ve işbirlikçilerinin kamu hizmeti niteliğinde bulunan iletişim hizmetlerinde mevcut istihdam edilenlerin değerlendirilmesi, yeni istihdamların da önlenmesi hususunun kurumumuzca titizlikle takip edileceği ve ilgili mevzuat uyarınca gerekli müeyyidenin uygulanacağı, kamuoyuna saygıyla duyurulur."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...