Tgrt Haber
07 May 2021 12:02

Bu et için araba teklif edenler var

İzmir’in Torbalı ilçesinde bir kasap dükkânında satılan sığır eti, fiyatıyla dudak ısırtıyor. Hem yurt içinden hem de yurt dışından talep gelen etin kilosu bin 200 dolar yani yaklaşık 10 bin liradan satılıyor.

Bu et için araba teklif edenler var
et,,izmir,,torbalık,,kasap,,kobe eti,,Wagyu sığırı,

İzmir’in Torbalı ilçesinde bir kasap dükkânında satılan sığır eti, fiyatıyla dudak ısırtıyor. Japon ırkı ‘Wagyu’ cinsi sığırından elde edilen ‘Kobe’ eti 1.200 dolara (10 bin TL) satılıyor. Türkiye’de de yetiştirilebilen bu sığır, özel karışım yemlerle ve uygun hava şartlarında büyütülüyor. 

KİLOSU 10 BİN LİRA
Kasap Bedirhan Günbey, “40 ila 60 gün kaya tuzunda bekletip 15 çeşit baharatla marine ediyoruz. Bu sayede etlerimizin pişme süresi azalıyor. Sadece iki tarafı da 1,5 dakika pişirilerek hazır hâle geliyor. Dükkânımızda 160 TL’den 1.200 dolara kadar et bulunuyor. 160 TL’lik etimizden dahi alan insanlar bu eti daha önce hiçbir yerde yemediklerini söylüyor. Dubai’den Katar’dan özel olarak gelen müşterilerimiz var” dedi. 

Bu et için araba teklif edenler var

BU ET İÇİN ARABA TEKLİF EDENLER BİLE VAR
Hayvanların İç Anadolu Bölgesi’nde stressiz bir ortamda yetiştirildiğini belirten kasap Mehmet Günbey ise “Özel yemler kullanıyoruz. Müşterilerimizin uçak biletlerini alıyoruz, geliyorlar ve etin tadına bakıyorlar. Kesin, beğeniyorlar. Arabalarının anahtarlarını verip et ile takas yapmaya çalışanlar bile oluyor” şeklinde konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...