Tgrt Haber
03 Aralık 2014 08:45

Bu illerde yaşayanlar dikkat! Sağanak yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı kuzey, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Bu illerde yaşayanlar dikkat! Sağanak yağış geliyor
meteoroloji,hava durumu,hava sıcaklığı,3 aralık hava durumu,

Yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara, Ege, İç Anadolu'nun doğusu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Burdur, Ankara, Eskişehir, Konya, Kırıkkale, Kırşehir, Sinop, Amasya ve Tokat çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yurdun iç ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı kuzey, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın genellikle güney, Marmara'nın kuzeyi, Karadeniz kıyıları ile zamanla Akdeniz kıyılarında kuzey ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Batı Karadeniz'in batı kıyıları, Güney Ege kıyıları ile sabah saatlerinde Çeşme çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı çok bulutlu, zamanla az bulutlu, sabah saatlerinde hafif yağmurlu 14
İstanbul: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 14
İzmir: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 20
Adana: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla az bulutlu 21
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu 20
Samsun: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 11
Trabzon: Parçalı çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 11
Erzurum: Parçalı çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde kar yağışlı 4
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 11 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...