Tgrt Haber
12 Temmuz 2021 15:36 - Güncelleme : 05 Şubat 2022 17:08

Koronavirüste yeni kabusun adı Kappa varyantı: İşte belirtileri

Koronavirüs salgınında Delta, Delta Plus ve Lambada varyantı 'kabus bitmeyecek' endişesine neden olurken yeni bir varyant daha ortaya çıktı. Adres yine Hindistan...

Koronavirüste yeni kabusun adı Kappa varyantı: İşte belirtileri
kappa varyantı,delta varyantı,delta plus varyantı,koronavirüs,hindistan,korona,covid 19

Koronavirüs salgınında tüm tedbirler ve aşılamaya rağmen bir biri ardına çıkan varyantlar tüm dünyada endişeleri körüklüyor. Aşılama çalışmalarını büyük ölçüde tamamlanmış ülkelerde bile Delta ve Delta Plus varyantları alarma neden oldu. Daha sonra ortaya çıkan Lambada varyantının özellikleri henüz tam olarak bilinmezken kötü haber yine Hindistan'dan geldi. Bilim insanları 'Kappa' adı verilen yeni bir varyant keşfetti.

Times of India'da yer alan habere göre, Kappa da Delta Plus gibi 'endişe verici varyant' olarak ilan edildi. Kappa varyantı Uttar Pradesh'te adı açıklanmayan 66 yaşındaki bir hastada tespit edildi. Hasta tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ülkedeki doktorlar Kappa varyantının çok kısa sürede yüksek ateş ve nefes alma zorluğuna neden olduğunun altını belirtti. 

Delta ve Delta Plus varyantlarının ortaya çıktığı Hindistan'da günlük binleri bulan ölü sayısı ile on binleri bulan vaka sayısınad düşüş ise sürüyor. Hindistan Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 37 bin 154 yeni vaka tespit edildiğini, 724 kişinin öldüğünü., 39 bin 649 hastanın ise iyileştiğini belirtti. Tedavisi süren hasta sayısı ise 450 bin 899.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...