Tgrt Haber
07 Ağustos 2021 15:41

Esra Hankulu cinayetinde şok detay: DNA profilleri Mertcan Uygun'un

Ankara’da, Esra Hankulu'nun evinde ölü bulunmasıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Hankulu'nun tırnaklarındaki DNA profillerinin kasten öldürme suçundan gözaltına alınan Aleyna Çakır davasının da şüphelilerinden olan Ümitcan Uygun'un DNA profilleri ile uyumlu olduğu raporda ortaya çıktı.

Esra Hankulu cinayetinde şok detay: DNA profilleri Mertcan Uygun'un
Aleyna Çakır,Ümitcan Uygun,cinayet,Esra Hankulu

Türkiye'nin konuştuğu Esra Hankulu cinayetinde yeni detay Ümitcan Uygun'u ele verdi. Hankulu'nun otopsisinde tırnaklarından alınan DNA örnekleri Uygun'a ait çıktı. Daha önce aleyna Çakır davasında delil yetersizliğinden tahliye edilen Mercan Uygun bu kez tutuklu yargılanabilecek. 

Türkiye'nin Aleyna Çakır cinayetiyle tanıdığı Ümitcan Uygun, geceyi evinde geçirdiği Esra Hankulu'nun (25) ölü bulunmasından dolayı 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı. Esra Hankulu ölmeden önce yanında bulunan arkadaşları Furkan G. (18) ve Dilan C. de (20) gözaltına alındı.Emniyetteki sorgusunda Esra ile arkadaş olduklarını, sabah evden çıkarken hayatta olduğunu ve ölümüyle bir ilgisinin olmadığını ileri süren Ümitcan Uygun ile Furkan G. ve Dilan C., adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, savcılık sorgularının ardından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

Esra Hankulu cinayetinde şok detay: DNA profilleri Mertcan Uygun'un

CEZASI MÜEBBET HAPİS

Ümitcan Uygun'un, 'kasten öldürme' suçunu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesi olduğu, bu suçun Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 100/3-a-3 maddesinde düzenlenen ve tutuklama sebeplerinin var sayıldığı katalog suçlardan olduğu ve kanunda öngörülen yaptırımın müebbet hapis cezası olduğu belirtildi. Şüphelinin atılı suçu işlediğine dair soruşturma dosyasında mevcut delillerin kuvvetli suç şüphesi oluşturduğu, şüphelinin serbest bırakılması halinde tanıklar üzerinde baskı kurma ihtimalinin varlığına dair yine dosya kapsamında anlatımların yer aldı. Kuvvetli suç şüphesinin arkasındaki delil ise ortaya çıktı. 

Esra Hankulu cinayetinde şok detay: DNA profilleri Mertcan Uygun'un

DNA ÖRNEKLERİ EŞLEŞTİ

Sabah gazetesi internet sitesinin haberine göre, Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığı, Cumhuriyet Başsavcılığı'na Biyoloji İhtisas Dairesi Başkanlığı raporunu gönderdi. Rapora göre, Esra Hankulu'nun sağ el tırnak parçasından ve sol el tırnak parçasından düşük yoğunlukta değerlendirmeye müsait olmayan Y -STR DNA profilleri tespit edildi. Bu DNA profilleri, şüpheli Ümitcan Uygun'a ait Y -STR DNA profilleri ile karşılaştırıdı. Karkışlaştırmada DNA örnekleri eşleşti. Bunun üzerine tutuklama kararı çıktı. 

Esra Hankulu'nun ön otopsi raporunda, beyin zarında travmatik olmayan kanama ve akciğerlerde iltihaplanma tespit edildi. Vücudunda ise herhangi bir darp, delici alet izine rastlanmadı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...