Tgrt Haber
25 Haziran 2022 15:57 - Güncelleme : 25 Haziran 2022 16:03

Bu kez tersi oldu, hasta yakını doktora hakaret davası açtı

Antalya’da Mülkiye Kaya isimli anne, 8 yaşındaki otizmli oğluna engelli raporu çıkartmak için gittiği hastanede doktorun kendisine hakaret ettiği gerekçesi ile şikayetçi oldu.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Bu kez tersi oldu, hasta yakını doktora hakaret davası açtı
Hasta hakları,Doktor,Engelli hasta

Antalya’nın Manavgat ilçesinde Mülkiye Kaya isimli anne, 8 yaşındaki otizmli oğluna engelli raporu çıkartmak için gitti. İddiaya göre hastanede, kadın doktorun saldırı ve hakaretlerine maruz kaldı. Bunun üzerine şikâyette bulundu. İddialara göre, Mülkiye Kaya, 8 yaşındaki çocuğunun devam ettiği özel eğitim kurumundaki öğretmenlerinin tavsiyesiyle, Manavgat Devlet Hastanesine engelli raporu için başvuruda bulundu. Tüm işlemlerini tamamlayan anneden, 7 ayrı branş doktorunun polikliniğine giderek çocuğunu göstermesi istendi.

ANNE ŞİKAYETÇİ OLDU

Çocuğunu 3 doktora problemsiz şekilde gösteren anne, KBB Uzmanı C.D.’ye geldiğinde tartışma yaşandı. Anne Kaya, hastanede sıra bekleyen hastalar önünde doktorun hakaret ve saldırısıyla karşı karşıya kaldığını iddia etti. Annenin yanı sıra özel güvenlik görevlisiyle de tartıştığı iddia edilen de doktor hakkında anne ve güvenlik görevlisi karakola giderek şikayette bulundu.

ÇOCUĞUM ETKİLENDİ

8 yaşında otizmli oğlu olduğunu belirten ve konuşması sırasında zaman zaman gözyaşlarına hâkim olamayan anne Mülkiye Kaya, “Bugüne kadar oğlumla ilgili rapor ve benzeri şeylere gerek duymadık. çocuğuma ‘Çözgel’ yani engelli raporu almak için Manavgat Devlet Hastanesinden randevu aldım, çocuğum hareketli olduğu için yanımda aynı zamanda engelli danışmanı olan yeğenimle birlikte randevu saatinde gittim ve raporu aldım. Raporla birlikte 7 ayrı branş doktoruna polikliniğinde çocuğumu göstermem istendi. 3 tane poliklinikte çocuğumun durumunu da görüp hemen işlemlerini hallettikten sonra KBB uzmanının kapısına geldik. Kapı açıktı ve içeride 3 hasta ile hasta yakınları bulunuyordu. Durumu anlatmasıyla birlikte çığlık çığlığa bağırarak ‘Bıktım yeter, bıktım yeter. Sana buradan bir çarparım’ diye bağırdı. Önde çocuğum arkasından ben içeri girdik. Çocuğum çok korkmuştu. Eliyle kulaklarını kapatıyordu. ‘Doktor hanım lütfen çocuk otizmli korkuyor biraz sakin olun, niye bağırıyorsunuz?’ dedim. Yeminle söylüyorum, sesimi hiç yükseltmedim. Hep rica tonunda konuştum. Çocuğumun ağladığını, bağırmamasını rica ettim. ‘Hocam bu raporu sizin imzalamanız gerekiyormuş’ der demez elimdeki raporu alıp buruşturdu. Keşke ilk defa çocuğum için aldığım raporu buruşturmak yerine bana tokat atsaydı” dedi.

BENİ DARP ETTİ İDDİASI

“Çocuğumun hayatı boyunca unutmayacağı bir travma” diyen anne, konuşmasına şöyle devam etti: “Elindeki raporu almak için bileğinden tuttuğum anda ‘Beni darp etti’ diye bağırmaya başladı. Özel güvenlik elemanlarının yanına gelerek Beyaz Kod uygulaması başlatacağını belirterek özel güvenlik elemanlarından kendisine saldırıldığı konusunda imza atmalarını istedi. Özel güvenlikçiler görmedikleri bir konuda imza atamayacaklarını söyleyince onlara da hakaretler etti. Bütün bunlar hastanenin kamerasında mevcuttur. Bende de cep telefonuyla çekilmiş görüntüler var. O günden beri oğlum altına kaçırmaya, geceleri bağırarak uyanmaya başladı. Şikayette bulundum. Bu işin peşini bırakmayacağım” dedi.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Tuğba cankay27 Haziran 2022 15:05

Doktor hanım son derece ilgili ve naif bir insan. Kıymetini bilmeyenler hekimdiz kalsın

Sonraki Haber Yükleniyor...