Tgrt Haber
27 Haziran 2020 06:11

Bu sene kurbanlar ‘randevu’lu kesilecek

Satış ve kesim alanlarında fiziki mesafe korunacak, maske takılacak, satıcılar ve müşteriler arasında geleneksel “el sıkışma” yapılmayacak.

Bu sene kurbanlar ‘randevu’lu kesilecek
kurban,kurbanlık

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2020 yılı kurban kesimiyle ilgili olarak bir tebliğ yayımladı. Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren tebliğe göre:
∂ Kurban satış yerleri İstanbul’da bayramdan 15 gün, diğer illerde ise 1 ay önce hazır hâle getirilecek ve bu tarihten önce kurbanlık hayvan girişine izin verilmeyecek.
∂ Kesimlerin daha düzenli yapılması, zaman kaybının ve karmaşanın önlenmesi ile Covid-19 bulaşma riskini en aza indirmek için kesim yerlerinde randevu sistemi uygulanacak.
∂ Hayvan satış ve kesim alanlarında en az 1,5 metre olacak şekilde fiziki mesafenin korunmasına dikkat edilecek, ağız ve burnu kapatacak şekilde maske takmak zorunlu olacak.
∂ Satış ve kesim alanlarının gi-rişleri ile alan içerisinde belirlenen noktalarda el antiseptiği bulundurulacak.
∂ Hayvan satış alanında 8 metrekareye bir kişi olacak şekilde kontrollü insan girişi sağlanacak, giriş kapılarına ve uygun yerlerine Covid-19’dan korunma tedbirleri ile ilgili bilgilendirici kuralların olduğu tabelalar asılacak.
∂ Satıcılar ve müşteriler arasında ‘’el teması’’ olmayacak ve bu nedenle kurban pazarlığında, gelenekleşen ‘’tokalaşma’’ yapılmayacak.
∂ Girişlerde satıcı ve vatandaşların ateşi ölçülecek, ateşi 38 derecenin üzerinde olanların girişlerine izin verilmeyecek.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...