Tgrt Haber
16 Nisan 2016 20:44

'Bu ülkenin insanı üçüncü sınıf demokrasiye layık değildir'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu,"Bu ülkenin insanı üçüncü sınıf demokrasiye layık değildir. Madem ki Türkiye'de yaşıyoruz, tam demokrasi, birinci sınıf demokrasi istiyoruz." dedi.

'Bu ülkenin insanı üçüncü sınıf demokrasiye layık değildir'
kılıçdaroğluı,

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu ülkenin insanı üçüncü sınıf demokrasiye layık değildir. Madem ki Türkiye'de yaşıyoruz, tam demokrasi, birinci sınıf demokrasi istiyoruz. Getirin hep beraber yapalım." dedi.

Kılıçdaroğlu, Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen "CHP Çayı Çaycılarla Konuşuyor" başlıklı panelde konuştu.

Geçen gün ABD Dışişleri Bakanlığının Türkiye İnsan Hakları Raporu'nu yayımladığına işaret eden Kılıçdaroğlu, şu görüşlerini paylaştı:

"Avrupa Parlamentosu da parlamentoda kabul edilen raporu yayınlandı. İki raporda da çok sert eleştiriler alıyoruz. Bu iki ülke bizim düşmanımız değil. Tam tersine biz AB'ye tam üye olacağız diye mücadele ediyoruz ama diyorlar ki 'Tam üye olacaksan bu standartlara uyacaksın arkadaş.' Ben de Sayın Davutoğlu'na bir çağrı yaptım ve yine yapıyorum. Bu ülkeye tam demokrasiyi getireceksek, CHP buna hazırdır. Getirin kardeşim, efendim 'İşte gelirse mayıs ayına kadar vize muafiyeti kalkacak, onları yasalaştırmamız lazım.' Hiç geciktirmeden bir an önce getirin, CHP olarak tam demokrasiye geçmek için sonuna kadar destek vereceğiz, sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bunu şunun için söylüyorum, ben de adım gibi biliyorum ki getiremeyecekler ama diyecekler ki 'Biz getirecektik ama işte şu CHP var ya bu engel oluyor.' Gayet açık ve net söylüyorum, Sayın Davutoğlu, tam demokrasi için uygar bir ülkenin standartları neyse o standartları, yani Türkiye Cumhuriyeti insanı birinci sınıf demokrasiyi hakkediyor. Bu ülkenin insanı üçüncü sınıf demokrasiye layık değildir. Madem ki Türkiye'de yaşıyoruz, tam demokrasi, birinci sınıf demokrasi istiyoruz. Getirin hep beraber yapalım."

"Çaydan hiç kimse vazgeçemez"

Çay bileşenlerinin katılımıyla sabah saatlerinde toplantı gerçekleştirdiğini anlatan Kılıçdaroğlu, katılımcılara, tüm bileşenlerin ortak görüşlerini aktardı.

Kılıçdaroğlu, "Çaydan hiç kimse vazgeçemez, ülkesini seven, halkından yana olan, çocuklarının geleceğini düşünen hiçbir siyasetçi Rize'nin çayından vazgeçmemelidir, vazgeçmeyeceğiz." dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu'nun yönettiği panelde, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Gülçubuk ile Türkiye Ziraat Odaları Birliği adına Muammer Sarımehmet sunum yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...