Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Şubat 2015 06:10

Bugün hangi illerde okullar tatil

Türkiye’nin bazı bölgelerinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, İstanbul başta olmak üzere birçok il ve ilçede okullar tatil edildi.

Bugün hangi illerde okullar tatil
tatil olan iller, hangi illerde okullar tatil, kar ttaili olan iller

Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle, bugün birçok kentte eğitime ara verildi. Son tatil kararı sabaha karşı Ankara için alındı. Valiliğin kararına göre, kent genelinde eğitime bugün ara verildi.

İSTANBUL
İstanbul Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle okulların bugün de tatil edildiğini açıkladı.
Valilik'ten yapılan açıklamada şöyle denildi:
 "Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre; ilimizde kar yağışının yarın öğle saatlerine kadar yoğun bir şekilde devam etmesi ve kuvvetli don olayı beklenmektedir.
 Valiliğimizce öğrencilerimizin ulaşımda herhangi bir risk ve mağduriyetle karşılaşmamaları için anaokulu, ilkokul, ortaokul, liseler ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime 19 Şubat Perşembe günü de 1 (bir) gün ara verilmesi uygun görülmüştür.
Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel de idari izinli sayılacaktır."


ANKARA
Sabaha karşı yapılan açıklamayla, Ankara'da okulların tatil edildiği, eğitime 1 gün süreyle ara verildiği duyuruldu. 
Eskişehir'de okullar tatil
ESKİŞEHİR'de ilk ve orta dereceli okullar, olumsuz hava koşuları nedeniyle bugün için 1 gün süre ile tatil edildi.
Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Eskişehir İl merkezinde okullarda 1 gün süreyle eğitim ve öğretime ara verildi. Valilik yetkilileri de, çalışan hamile ve engellilerin bugün için 1 gün süreyle idari izinli sayılacağını bildirdi.
 
Düzce'de okullara kar tatili
DÜZCE'de kar yağışı nedeniyle il genelinde okullar 1 gün süreyle tatil edildi.
Düzce Valiliği kar yağışı nedeniyle bugün okulları tatil ederken, yağışın devam etmesi üzerine 19 Şubat günü de il genelindeki ilk ve orta dereceli okulları tatil etti.
 
BURSA
Bursa Valiliği, kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiğini açıkladı.

BOLU
Bolu'da kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yarın il genelinde okullar tatil edildi. Bolu Valiliği akşam saatlerinde kar yağışının başlaması ve buzlanma nedeniyle yarın il genelindeki ilk ve orta dereceli okulları bir gün süreyle tatil etti.
  
- Sincik ve Çelikhan´da okullara kısmi kar tatili
 
Adıyaman'ın Sincik İlçesi'ndeki ilk ve orta dereceli tüm okullar, Çelikhan İlçesi'nde ise taşımalı eğitim yapılan okullar kar nedeniyle 1 gün tatil edildi.
Sincik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ilçe merkezi ve bağlı köylerindeki ilk ve orta dereceli okullarda kar nedeniyle perşembe günü eğitime ara verildiği bildirildi.
Çelikhan'da ise kar ve tipi nedeniyle taşımalı eğitim yapılan okulların perşembe tatil edildiği duyuruldu.

SAKARYA
Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, dün geceden bu yana etkili olan kar yağışı sonrası okulların bir gün daha tatil edildiğini twitter hesabından duyurdu.
Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 19 Şubat Perşembe günü il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verilmiştir” ifadelerini kullandı.


YOZGAT
Niğde'de il genelinde, Yozgat'ın 10 ilçesinde, Sivas'ın Gemerek ve Yıldızeli ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime yarın ara verildi.
Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezindeki anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liselerde eğitim-öğretime yarın da ara verilmesi kararlaştırıldı.
Aydıncık, Boğazlıyan, Sarıkaya, Çekerek, Kadışehri, Saraykent, Çandır, Sorgun, Çayıralan, Şefaatli ilçelerinde okullar yarın için tatil edildi. Yenifakılı, Yerköy ve Akdağmadeni ilçelerinde ise taşımalı eğitim veren okullarda eğitim yapılmayacak.
 
NİĞDE
Niğde Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.
 
SİVAS
 Sivas'ın ise Gemerek ve Yıldızeli ilçelerinde kar yağışı nedeniyle okullar bir gün süreyle tatil edildi. Yarın bu ilçelerde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de idari izinli sayılacak.
 
ORDU
Ordu'da kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı ilçelerde yarın okulların tatil edildiği bildirildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışının devam etmesi nedeniyle bazı ilçelerde kar tatilinin uzatıldığını ifade etti.
Türkkan, Meteoroloji İl Müdürlüğünden alınan hava tahminlerine istinaden yarın Mesudiye, Ulubey, Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe, Aybastı, Korgan ve İkizce ilçelerinin tamamında, Ünye ilçesinde Pelitliyatak ve Yenikent Mahalleleri'ndeki okullarda, Perşembe ilçesinde ise taşımalı eğitim yapılan okulların tatil edildiğini söyledi.
Türkkan, yarın Altınordu ilçesi, Fatsa, Kabadüz, Gülyalı ve Kabataş ilçelerinde eğitim ve öğretimin devam edeceğini kaydetti.
 
KOCAELİ VE SAKARYA
Yoğun kar yağışı nedeniyle bugün ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği Kocaeli ve Sakarya'da, olumsuz hava koşullarının devam etmesi nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar için de yarın da tatil kararı alındı. Kocaeli Üniversitesi Röktürlüğü de yarın için tatil kararı aldı.
Kocaeli ve Sakarya Valilikleri, meterolojinin de kar yağışının gece ve yarın da devam etmesinin beklendiğini bildirmesi üzerine, ilk ve orta dereceli okulların yarın tatil edildiğini bu akşam saatlerinde duyurdu. Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü de yarın için tatil kararı aldı.


TOKAT
Tokat il genelinde yoğun şekilde devam eden kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.  
Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelindeki tüm okullarımızda perşembe günü eğitim öğretime ara verilmiştir" denildi. 
 Ayrıca engelli ve hamile kamu personeline bir gün süre ile idari izin verildi. Kar tatili ile birlikte öğrenciler ise sevinç yaşadı. Tatilde doyasıya kartopu oynayacaklarını ifade eden öğrenciler, kartopu savaşı yaptı. Çocuklar kadar kar özlemi çeken yetişkinlerde kendilerini kartopu oynamaktan geri alamadı.


KARAMAN
Karaman'da yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle kent merkezinde yarın okullar tatil edildi.
Karaman'da 2 gündür aralıklarla devam eden kar yağışı, kent merkezinde yaşamı olumsuz etkiliyor.
Karaman Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle, kent merkezindeki okullarda eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi.
Karayolları ve Karaman Belediyesi ekiplerinin, karla mücadele çalışmaları aralıksız sürüyor.


AMASYA
Amasya'da il genelinde kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın okullar tatil edildi.
Amasya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, devam eden yoğun kar yağışı ve Meteoroloji İl Müdürlüğü'nden alınan hava tahminlerine istinaden 19 Şubat Perşembe günü il genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği belirtildi.
Açıklamada, kamu kurumlarında engelli statüsünde çalışan tüm personelin de yarın idari izinli sayılacadığı bildirildi.
 
SAMSUN VE ÇORUM
Samsun ve Çorum'da yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. Samsun'da yarın, Çorum'da ise 2 gün eğitime ara verildi.
Samsun Valiliği'nden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle yarın (perşembe) okulların tatil edildiği duyuruldu. Yapılan açıklamada, ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.
Çorum'da da etkili olan kar yağışı nedeniyle, Bayat ve Kargı ilçeleri dışında il genelindeki tüm okullarda yarın ve cuma günü olmak üzere 2 gün eğitime ara verildiği bildirildi.
 
KAYSERİ: 2 GÜN
Kayseri Valiliği, kar yağışı nedeniyle okulların iki gün tatil olduğunu açıkladı. Şehir merkezinde kar yağışı ile birlikte kar kalınlığı 15 santimetreyi aştı. Yüksek kesimlerde ise kar kalınlığının 30 santimetreye kadar ulaştığı bildirildi. Kayseri'de dün öğleden sonra başlayan kar yağışı devam ediyor. Kar, hayatı olumsuz etkilerken, Valilik okulların bugün öğleden sonra ve 19 Şubat Perşembe günü de tam gün olarak tatil etti.
 
BİTLİS VE TATVAN
Bitlis'te yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ile Tatvan ve Hizan'da ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildi. Bitlis'te kar kalınlığının kent merkezinde 10, yüksek kesimlerde ise 50 santimetreye kadar ulaştığı belirtildi.
 
NEVŞEHİR
Nevşehir'de hava sıcaklığı eksi 6 dereceye kadar düşerken il genelinde okullar bir gün tatil edildi. 
 
MERSİN'İN GÜLNAR İLÇESİ
Mersin'in Gülnar ilçesinde, kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.
 
ANTALYA
Antalya'nın Akseki İlçesi'nde gece başlayan şiddetli kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Akseki- Seydişehir karayolunda ulaşımda aksamalar meydana geldiği belirtildi.
 
KONYA
Konya'nın 18 ilçesinde yoğun kış şartları nedeniyle okullar tatil edildi. Konya Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kış şartları nedeniyle Beyşehir, Derebucak, Bozkır, Karapınar, Emirgazi, Hadim, Taşkent, Ereğli, Yalıhüyük, Akşehir, Yunak, Kadınhanı, Akören, Ahırlı, Doğanhisar, Derbent, Tuzlukçu ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar 18 Şubat Çarşamba günü 1 gün, Ilgın ilçesinde 18 Şubat Çarşamba ve 19 Şubat Perşembe günü tatil edildi. Bu ilçelerde kamuda görev yapan hamile ve engelliler ile malul gazilerin bir gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...