Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Mart 2014 17:40

Bülent Arınç 'Bu kavgalara artık son verildi'

Başbakan Yardımcısı Arınç, 'Kürt'tür Türk'tür, Sünni'dir Şii'dir, Alevi'dir veyahut da gericidir ilericidir, yobazdır laiktir, bu kavgalarla bir yüz yılını heba eden Türkiye'de artık bu kavgalara bir son verildi' dedi.

Bülent Arınç 'Bu kavgalara artık son verildi'
Bülent Arınç, Gökdere meydanı, bursa, ak parti, Partiler haberleri, Partiler,

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç,Gökdere Meydanı'nda gerçekleştirilen AK Parti'nin Bursa mitinginde, partisinin oylarını sürekli artırdığını, Bursa'nın da bu konudaki karnesinin pekiyilerle dolu olduğunu söyledi. Bursa'nın 11 yılda aldığı yatırım ve destek miktarının 13,5 milyar lira olduğunu belirten Arınç,  "Bursa'nın devletten ve hükümetten yeterince pay alamadığını söyleyen ve eleştirenler varsa bilsinler ki 11 yıla 13,5 katrilyonluk yatırım sığdırdık, bunların her birini Bursa'nın her köşesinde görebilirsiniz" dedi.
Yatırımlara yapılan maddi katkı kadar, barışın güçlendirilmesi, kardeşlik duygularının pekiştirilmesi, toplumdaki ayrımcılığın ve ayrıcalıkların kaldırılması, demokrasinin güçlendirilmesi ve özgürlüklerin genişletilmesi gerektiğini vurgulayan Arınç, "Bursalılar, bu karnede de hamdolsun bütün notlarımız pekiyidir. Biz bu ülkede yıllardan beri devam eden bütün ayrımcılıklara son vermek için çalıştık. İnancından, kıyafetinden, bölgesinden, kanaatinden dolayı her şeyinden ayrımcılığa tabi tutulan insanlarımız, hamdolsun ki bugün, artık inancını, doğru bildiklerini, fikir ve düşüncelerini serbestçe ifade edebiliyor ve yaşayabiliyor" diye konuştu. Son zamanlarda çok önemli gelişmeler olduğunu, yeni eğitim sisteminde meslek liselerinin tekrar güçlendirildiğini belirten Arınç, şöyle devam etti:
"Sadece İmam Hatip Liseleri değil, bütün meslek liseleri de geçmişte kapatılan, önü kesilen, kaynağı kurutulan bütün okullarımız yeniden hizmete açıldı. Buralardaki kılık kıyafet yasakçılığı bitti ve artık kızlarımız kendi özgür iradeleriyle kıyafetlerini seçip, rahatlıkla kullanabilir hale geldiler. Hamdolsun, sadece bu kadarla da bitmedi. Kamudaki ayrımcılık da bitti. Kamuda çalışan kadınlarımızın da kıyafetlerini özgürce taşımaları kabul edildi. Bu kadarla da bitmedi, artık parlamentomuzda da 1999'da yaşanan Merve Kavakçı olayını büyük bir ayıp olarak hatırlarken, 30 Ekim'den bu yana da artık parlamentomuzda başındaki örtüsüyle milleti temsil etme kavgası veren hanım kardeşlerimiz var." Bunlardan birisinin de Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik olduğunu, bu ayrımcılığa karşı savaştığı ve başarılı olduğu için kendisini tebrik ettiğini dile getiren Arınç, şunları kaydetti:
"İnşallah bundan sonra bütün kadınlarımızın kıyafetleriyle, düşünceleriyle, fikirleriyle, inançlarıyla Türkiye'de özgürlüğe katkıda bulunacaklarına inanıyorum. Artık ifade özgürlüğü, herkesin kendini temsil etme özgürlüğü var. Birbirini geçmişten gelen hastalıklarla suçlamak yerine... Kürt'tür Türk'tür, Sünni'dir Şii'dir, Alevi'dir veyahut da gericidir ilericidir, yobazdır laiktir, bu kavgalarla bir yüz yılını heba eden Türkiye'de artık bu kavgalara bir son verildi. Demokratikleşme paketlerimizle herkes bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı olarak her türlü ifade ve yaşama özgürlüğüne kavuştu. Bunları da AK Parti'nin ve hükümetlerimizin bir başarısı olarak görebilirsiniz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...