Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Mart 2021 14:34

Bülent Turan, Ayasofya İmamı Boynukalın ile ilgili tweetine açıklık getirdi

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Ayasofya Camii Baş İmamı Mehmet Boynukalın ile ilgili tweetine açıklama getirdi.

Bülent Turan, Ayasofya İmamı Boynukalın ile ilgili tweetine açıklık getirdi
bülent turan,ayasofya camii,mehmet boynukalın

Ayasofya Camii Baş İmamı Mehmet Boynukalın ile ilgili tweetine ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, şunları söyledi;

“Yüzlerce, binlerce kişi tebrik etti. Bir o kadar kişi de hakaret etti. Hakaret edene de lafım yok. Hepsi başımızın tacı, hepsi bizim insanımız, milletimizin bir ferdi.  Ancak şunu söylemek istiyorum; Benim o tweetimden ‘imamı camiye tıkın’, ‘İslam’ı durdurun’, ‘Faize eve deyin’ dedi tarzı saçma sapan sonuçlar çıkaran hiçbir yorumcuya da hakkımı helal etmiyorum. Benim söylediğim şu; Ayasaofya Camii hepimizin camisi. Ayasofya’da namaz kılmaya giden bir insanın hiçbir ön yargısı olmadan o namaza girmesi lazım. Ayasofya’da vaaz veren, hutbeler okuyan imamın hiçbir siyasi görüşüne bakmadan insanların dinlemesi lazım. Siyasal konuların içerisinde dini meseleleri süresine uymadan değerlendirirseniz bu yanlış olur. Siz faize karşıyım diyorsanız bunu bir faiz hutbesinde, faiz vaazında anlatırsanız başımızın tacı olur ama Merkez Bankası alındıktan sonra bunu atarsanız siyasetin konusu olur. İmamlarımız âlimlerimiz bizim başımızın tacı. Alimler ucuz siyasetin, günlük polemiklerin konusu olmamalı. Ben Ayasofya’ya giderken 84 milyonun hiçbirisinin siyasi görüşünden, mezhebinden tarzından dolayı acaba dememesini, imamla ilgili sorun yaşamamasını isterim. İmam hocaya birkaç defa çok farklı insanların uyarı yaptığını; ya bu konunun dinimize, davamıza, Ayasofya’ya, şahsınıza faydası olmadığını söylemesine rağmen devam etmesinden bu tweeti attım.

Bugün kongre yaptık. Hadi bakalım tweet atsın imamlarımız. Hayırlı olsun diye. Olmaz, hayırlı olsun demek kötü değil, faize karşıyım demek kötü değil LGBT’ye karşıyım demek kötü değil. Hepsini desin ama bunu günlük siyasi polemiğin konusu yaparsanız, zamanlamasına dikkat etmezseniz herkes bedel öder. Bana diyorlar ki “sen faizcilerin lobisini yaptın”. İnsaf, bu bir haktır. Hakkıma girenlere de hakkımı helal etmiyorum. Bir daha söylüyorum, faiz vaazı versin başımızın tacı ama merkez Bankası veya faiz indiriminden sonra ayet atarsanız ayet değil sizin zamanlamanız tartışılır. Hocanın bu konuda doğru yapmadığını paylaştım. Bu paylaşımda da çok uygun bir dil kullandım. Yani kavga etmek değil kendine yanlış yapıyorsun, dur dedim tabiri caizse. Ki çok ilim irfan sahibi insan arayıp tebrik etti. Az sayıda önyargılı olduğunu düşündüğüm, okumadan yazmış olduğunu düşündüğüm insanlar da hakaret etti. Hepsi de başımızın tacı”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...