Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Şubat 2020 17:28

Bulgaristan Başbakanı: Türkiye mültecilere bakmak zorunda değil

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, mülteciler konusunda Türkiye’ye derhal yardım edilmesi gerektiğini, Türkiye’nin tek başına Suriyeli mültecilere bakmak zorunda olmadığını söyledi.

Bulgaristan Başbakanı: Türkiye mültecilere bakmak zorunda değil
Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov,,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,,mülteci,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yarın yüz yüze görüşeceğini ifade eden Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, ardından da Avrupa Birliği nezdinde liderler toplantısının gerçekleştirilmesi için girişimde bulunacağını belirtti.

"Türkiye Suriyeli mültecilere bakmak zorunda değil"

Mültecileri kabul etmesi ve barındırması için en kısa sürede gerekli kaynağın sağlanması gerektiğinin altını çizen Borisov, Türkiye’nin tek başına Suriyeli mültecilere bakmak zorunda olmadığını ifade etti.

Bulgar halkının güvence istediğini dile getirdi

Kendisinin Türkiye ile birilerinin arasında aracı değil taraf olduğunu kaydeden Borisov, Bulgar halkının güvence istediğini dile getirdi. Tam da korona virüsü ile mücadele çabaları verilirken olası bir sığınmacı akını yaşanması halinde bölge istikrarının bozulmasının an meselesi olduğunu bu yüzden de aktif çalıştığını ifade etti.

Şehit olan Türk askerleri için taziyelerini bildirdi

Şehit düşen Türk askerleri için taziyelerini bildiren Borisov, savaştan kaçan binlerce mülteciye de merhametli yaklaştığını aktardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...