Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Şubat 2015 11:42

Bursa'da bulunan cesette sır perdesi aralandı

Bursa'da bir çoban tarafından bulunan erkek cesedinin iş adamının oğluna ait olduğu belirlendi. Cinayetin sır perdesi aralanırken, olayla alakalı 1 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Bursa'da bulunan cesette sır perdesi aralandı
bursa, işadamı, ceset, çoban,

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde, köpeklerin sürekli havlamasından şüphelenen bir keçi çobanı tarafından bulunan erkek cesedinin iş adamının oğluna ait olduğu belirlendi. Cinayetin sır perdesi aralanırken, olayla alakalı 1 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre, kale civarında keçi otlatan bir çoban, köpeklerin aynı noktada havladıklarını görünce yanlarına gitti. Karşısında parçalanmış insan cesedi gören çoban hemen polisi aradı. İhbar üzerine olay yerine gelen Orhangazi Emniyet Müdürlüğü ekipleri, cesedin bulunduğu bölgeyi güvenlik çemberine aldı. Bursa Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro ve Cinayet Büro ekipleri de Orhangazi’ye gelerek inceleme yaptı.
Polis, tanınmaz haldeki cesedin üzerindeki montta bulunan deliğin bıçak izi olduğunu belirledi. Kimliği meçhul şahsın boynunda pantolon olması, bıçaklandıktan sonra boğularak öldürülme ihtimalini gündeme getirdi. Cesedin, 28 gün önce kaybolan 18 yaşındaki İbrahim Yerli’ye ait olduğu sanılıyor. Orhangazi’nin tanınmış iş adamlarından Yılmaz Yerli’nin oğlu olan gençten 27 Ocak gününden bu yana haber alınamıyordu. İddiaya göre, İbrahim Yerli kaçırılmış ve kimliği belirsiz kişiler ailesinden fidye istemişti.


1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Olayı derinlemesine araştıran Bursa polisi olayın fidye istemek için olmadığını kısa sürede çözdü. Ekipler, babasına ait ayakkabı dükkanını işlettiği öğrenilen İbrahim Yerli’nin kaybolmasının ardından ayakkabı dükkanının hemen bitişiğinde yine babasının ortak olduğu bir ekmek fırınında şoförlük yapan Ö.D. ile bir süredir kavgalı olduğunu belirledi. 28 yaşındaki Ö.D.’yi takibe alan ekipler, bir süre önce şüphelinin evinde yapılan aramalarda sobada yanmış halde İbrahim Yerli’ye ait cep telefonu bulunmuştu. Ö.D., polise verdiği çelişkili ifadelerde önce cep telefonunu seyyar satıcıdan aldığını söylemiş daha sonra ifadesini değiştirip telefonu kendisine İbrahim Yerli’nin verdiğini, kendisinin de başka bir telefon verdiğini iddia etmişti. Ancak Yerli’ye ulaşamayan polis Ö.D. hakkında herhangi bir işlem yapmayıp takibine devam etti.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ
Erkek cesedinin Yerli’ye ait olduğunun belirlenmesinin üzerine tekrar harekete geçen ekipler, evli ve 1 çocuk babası Ö.D.’yi akşam saatlerinde Orhangazi’deki evinde gözaltına alarak Bursa Emniyetine getirdi. Zanlının sorgusunun devam ettiği suçlamayı kabul etmediği öğrenildi. İbrahim Yerli’nin kaybolmasını soruşturan polis, telefon sinyallerini takip etmiş cesedin bulunduğu bölgeden de sinyal almıştı. Bursa Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro ekipleri günler önce cesedin bulunduğu bölgenin yakınlarında İbrahim’i aramış ancak çalışmalardan sonuç alınamamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...