Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Eylül 2021 15:02

Bursa’da kurtuluş törenine ‘Pûşide-i Siyah’ damgası

Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü düzenlenen tören ile kutlandı. Düzenlenen törende Gazi Mustafa Kemal’in talimatıyla Meclis kürsüsüne ‘Pûşide-i Siyah’ olarak bilinen siyah bir örtü örtülmesi dikkat çekti.

Bursa’da kurtuluş törenine ‘Pûşide-i Siyah’ damgası
Bursa

Bursa Büyükşehir Belediye tarafından gerçekleştirilen düşman işgalinden kurtuluşunun 99.yıldönümü nedeniyle tören düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın konuşması ile başlayan tören Tahtakıran Kılıç Kalkan ekibi gösterisiyle beğeni topladı. Bursa Kent Müzesi amfi tiyatrosunun sahnelediği oyun vatandaşlar tarafından alkış aldı. Törende dikkat çeken anlardan biri de Gazi Mustafa Kemal’in talimatıyla Meclis kürsüsüne ‘Pûşide-i Siyah’ olarak bilinen siyah bir örtü serilmesi oldu. Bursa’nın düşman işgalinden kurtulana kadar orada kaldığı örtü, sahnelenen oyunda hatırlatıldı. 

Bursa’da kurtuluş törenine ‘Pûşide-i Siyah’ damgası

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...