Tgrt Haber
02 Temmuz 2022 07:47 - Güncelleme : 02 Temmuz 2022 10:33

Ankara’daki selde hayatını kaybeden Buse Nur Doğanay’ın acılı annesi konuştu: Kızımın en büyük hayali…

Ankara’da meydana gelen sel felaketinde, azgın suların istinat duvarını yıkarak binaya dolması üzerine eksi birinci katta oturan 21 yaşındaki Buse Nur Doğanay hayatını kaybetti. Kahreden olayın ardından konuşan acılı anne, kızının en büyük hayalini anlattığı sözleriyle yürekleri dağladı. 

Editör: Berna Akkaya / Kaynak: SABAH
Ankara’daki selde hayatını kaybeden Buse Nur Doğanay’ın acılı annesi konuştu: Kızımın en büyük hayali…
ankara,sel

Ankara’da meydana gelen sel felaketi, yüksek miktarda maddi zarara neden olurken azgın sular gencecik bir kızı da hayattan kopardı. Yardım çığlıkları atan Buse Nur’un imdadına koşmaya çalışanların eli kolu bağlanırken genç kız, eksi birinci kattaki evinde hayatını kaybetti. Kızının tabutu başında ağıtlar yakan anne Figen Doğanay, evladının en büyük hayalini gözyaşları içinde anlattı.

"BOĞAZIMA KADAR SUYUN İÇİNDEYİM"

Keçiören, Ostim, İvedik, Yenimahalle bölgelerine 20 dakikada metrekareye 20 kilogram yağışın yağdığı başkentte su baskınları yaşandı. Sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar göle dönerken, bazı ev ve işyerlerini su bastı. Sel sırasında acı bir olay yaşandı. Keçiören ilçesi

İncirli Mahallesi'ndeki evinde yalnız yaşayan Buse Nur Doğanay, evini kaplayan suda boğularak hayatını kaybetti. Buse Nur'un ölümünden dakikalar önce, "Boğazıma kadar suyun içindeyim, yardım edin" feryadında bulunduğu ortaya çıktı. Yardıma giden komşuların çabaları kapıyı açmaya yetmedi ve genç kadın hayatının baharında sel kurbanı oldu.

"SEL DUVARI YIKIP İÇERİ GİRMİŞ"

Buse Nur için dün Karşıyaka Mezarlığı'ndaki Ahmet Efendi Camisi'nde öğle vakti cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına, Doğanay'ın ailesinin yanı sıra Ankara Valisi Vasip Şahin ve Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok da katıldı. Anne Figen Doğanay, kızının tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Acılı anne Figen Doğanay, kızının son anlarını şu ifadelerle anlattı:

"Kızım evde tek başına oturuyordu. O gün ablamın oğlunun düğünü vardı. Ben kuafördeydim. Teyzesi kızıma telefon açıyor ve 'Hadi geç kaldık, gidelim' diyor. Kızım da 'Çıkamıyorum. Boyuma kadar su doldu. Kurtarın beni' diyor. Biz ve komşularımız kızımı kurtarmaya gittik. Bütün çabalarımıza rağmen kapıyı açamadık, çünkü sel arka taraftaki istinat duvarını yıkarak içeri girmiş.” Dedi.

"BU KAPICI DAİRELERİNDEN KURTULACAĞIZ"

Kızının en büyük hayalini de açıklayan Doğanay, “Kızımın bütün hayalinin üniversiteyi okumaktı. 'Anne bu kapıcı dairelerinden kurtulacağız ve sana gözüm gibi bakacağım' derdi" diye konuştu. Buse Nur Doğanay, cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'na defnedildi.

Kaynak: SABAH
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...