Tgrt Haber
01 Temmuz 2022 11:33 - Güncelleme : 01 Temmuz 2022 12:02

Busenur Doğanay selde hayatını kaybetti, son sözleri yürekleri dağladı: Anne boğazıma kadar...

Türkiye, dün Ankara'da meydana gelen sel felaketinde evini su basması sonucunda hayatını kaybeden Busenur Doğanay'a ağlıyor. Talihsiz genç kızın ölmeden önce annesini telefonla aradığı ve “Boğazıma kadar suyun içindeyim” diyerek yardım istediği ortaya çıktı.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
Busenur Doğanay,Ankara,Sel felaketi

Ankara'da etkili olan sağanak nedeniyle dün cadde ve sokaklar göle döndü, evini su basan 20 yaşındaki Busenur Doğanay, hayatını kaybetti. Talihsiz genç kızın ölmeden önce annesini aradığı ortaya çıktığı ve annesinden yardım isteyip “Anne boğazıma kadar suyun içindeyim” dediği ortaya çıktı.  Akrabası Fatih Soylu, genç kızın babasına ölüm haberini veremediklerini aktararak, "Bodrum katta oturdukları için aniden su basmış, birdenbire gövdesini aşacak seviyeye gelmiş. Annesini aramış 'boğazıma kadar suyun içindeyim' demiş, komşuların da yardım etmesine rağmen açamamışlar kapıyı” dedi. 

Mahalle sakinlerinden Fatma Ceylan da olaya ilk müdahale edenlerden olduklarını, suyu kovalarla tahliye etmeye çalıştıklarını belirterek, "Su baskını olduğunu duyunca koşarak buraya geldim. Geldiğimde yaşayan genç kız yardım istemiş 'boğuluyorum' demiş. Benim gelinim beline ip bağlamış yardım etmeye çalışmış ama su basıncı o kadar yüksekti ki, olmadı. Biz önce kendi imkanlarımızla suyu tahliye etmeye çalıştık. Kendimiz kovalarla suyu tahliye etmeye çalıştık" diye konuştu.

TGRT HABER O EVDE

TGRT Haber muhabiri Paşa Alyurt, olayın yaşandığı eve gitti. Elim olayın yaşandığı evde Doğanay’dan geriye kalanlar görenlerin yüreklerini dağladı. Etrafa saçılmış eşyalar, oyuncak ayılar dikkat çekti. 

'221 İHBARDA BULUNULMUŞTUR'

AFAD'dan yapılan açıklamada ise Ankara genelinde 112 Acil Çağrı Merkezine 221 ihbar yapıldığı ifade edilerek, "Ankara'nın Keçiören ve Yenimahalle ilçelerinde yaşanan yoğun yağış neticesinde su baskınları meydana gelmiştir. Vatandaşımıza Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz. Ankara İl AFAD Müdürlüğümüze 112 Acil Çağrı Merkezi'nde 221 ihbarda bulunulmuştur. Ekiplerimizin çalışmaları ile İvedik'te 8 vatandaşımız mahsur kaldıkları yerlerden kurtarılmıştır" denildi. 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Hüseyin Ülker 1 Temmuz 2022 14:22

Allah rahmet eylesin çok acı bir durum onun için her mahaLlede eğitici AFAD ve diğer İlk yardım kurumları tarafından Mahalleliye Sel ve Depremde nasıl davranılmalı eğitici bilgilendimeleer yapılmalı.

Sonraki Haber Yükleniyor...