Tgrt Haber
02 Ağustos 2021 16:45

Orman yangınında facianın eşiğinden dönüldü: Termik santralde tüm önlemler alındı

Muğla Milas'ta devam eden orman yangınının bölgeye yakın bulunan Yeniköy ve Kemerköy termik santralleri için herhangi bir tehlike oluşturmadığı ve gerekli bütün önlemlerin alındığı belirtildi.

Orman yangınında facianın eşiğinden dönüldü: Termik santralde tüm önlemler alındı
yangın,,bodrum,,termik santral,

Muğla’da devam eden orman yangınları yerleşim yerlerine kadar sıçramış bölgede yaşayanların paniği daha da artmıştı. Alevler rüzgarın da etkisiyle Milas Ören’de bulunan Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerine yaklaşmasıyla korku daha da büyümüştü. 

İç rahatlatan açıklama santrallerin sahibi Limak Holding’ten geldi. Açıklamada santrallerde çevredeki yerleşim yerlerine tehlike oluşturacak herhangi bir durumun söz konusu olmadığı ve yangına karşı her türlü önlemin alındığı bildirildi.

HER TÜRLÜ ÖNLEM ALINDI

Holding tarafından yapılan açıklamada Milas’ın Çökertme-Mazı-Gökbel mevkisinde devam eden orman yangınının santrallere yaklaşmasıyla ilgili şu açıklama yapıldı: 

“Santrallerimizde yangına karşı elimizden gelen her türlü tedbiri almış bulunmaktayız. Bugün itibariyle Santrallerimizde çevredeki yerleşim yerlerine tehlike oluşturacak herhangi bir durum söz konusu değildir. Yangının devam ettiği Milas'ın Çökertme ve Fesleğen mahallelerinde Orman İşletme Müdürlüğü ile itfaiyelerimiz ve acil durum müdahale ekiplerimiz ortak çalışmalarına devam etmektedir. Grup şirketlerimizin farklı şantiye ve işletmelerinden gelen yangın müdahele araçları da ek destek olarak bölgeye sevk edilmiş durumdadır. Yöre halkı ve yerel otoriteler ile sürekli iletişim ve dayanışma halindeyiz. Tüm ülkemize geçmiş olsun diyoruz. Alanda aktif olarak görev alan ve bizlerle omuz omuza çalışan tüm kurumlarımıza, özverili çalışanlarına ve fedakar vatandaşlarımıza duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederiz.”

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...