Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Temmuz 2017 10:10

Büyükada'da neler oldu? Baskının şifreleri çözüldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın '15 Temmuz'un devamı niteliğindeydi' dediği Büyükada'daki toplantının detaylarına Türkiye gazetesi yazarı Batuhar Yaşar ulaştı.

Büyükada'da neler oldu? Baskının şifreleri çözüldü
büyükada,,baskın,,erdoğan,,batuhan yaşar,

Büyükada'da geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan ikisi yabancı 11 aktivistin katıldığı toplantının ayrıntıları gün yüzüne çıktı.

Türkiye gazetesinin manşetine taşıdığı sır toplantı için şu ifadelere yer verildi:

"Alman Peter S'nin mesleği ayaklanma eğitmenliği... Yani Gezi benzeri kalkışmanın uzmanı... İsveç vatandaşı Ali G. de atölye kolaylaştırıcı. Yani ayaklanmanın altyapısı için gereken enstrümanlan sağlıyor. Bu iki isim 8 Türk'ü eğitiyor!

"24 TEMMUZ'DA BİRLİKTE ÖZGÜRÜZ"

Şüphelilerin telefon trafikleri oldukça dikkat çekici. Hepsi ByLock kullanan FETÖ'cülerle uzunca bir süredir temas hâlinde... VVhatsApp gruplarının ismi ise "24 Temmuz'da birlikte özgürüz..." İstihbarat birimleri, bu toplantıyı daha hazırlık aşamasındayken takibe başladı. Her adımı izledi, düzenlediği operasyonla 24 Temmuz'da yeni bir ihanete engel oldu."

Kamuoyunun günlerdir konuştuğu olayı köşesinde aktaran Türkiye gazetesi yazarı Batuhan Yaşar, yazısına böyle devam ediyor:

"Büyükada’daki otelde görünürde dikkat çeken bir şey yok aslında! Alman ve İsveç uyruklu iki kişi, Türkleri toplamış eğitim veriyor...

- Bilişim teknolojileri
- Kapasite artırımı ve güvenliği
- Stres yönetimi

EMNİYET BASKINI OLURSA…

Büyükada'daki sır toplantıda yeni detaylar! Otelin arka kısmında

Ama kazın ayağı pek öyle değil… Güvenilir kaynaklardan ulaştığımız bilgiler bize eğitimin resmî adıyla gerçeğin çok farklı olduğunu gösteriyor:

- Güvenlik güçlerinin teknik takibinden kurtulma yöntemleri
- Emniyet baskınları sırasında verilerin hızlı bir şekilde gizlenmesi
- Mobil cihaz güvenliği, güvenli uygulamalar ve güvenli haberleşme

Aklınıza bin bir soru geliyor değil mi?

Ne alaka. Sen niye gelirsin?.. Niye Büyükada’yı seçersin?.. Suçlu musun ki teknik takipten kurtulma yöntemlerini öğrenmeye çalışırsın?.. Ne oldu bak… Tomografin çekiliverdi. Hem de ilaçlı tomografi… Sakladığın, gizlediğin her şey ortaya çıktı. Yürüyüşle birlikte FETÖ’cü elebaşların hesaplarından bir hazırlık içindelermiş izlenimi vermeye çalışılıyor. Her şey birbiri ile bağlantılı. Sokağı harekete geçirmek için sebep üretme çabalarını da göz ardı etmeyelim. Legal görünümlü altyapı hazırlık çalışmalarına dikkat diyoruz... Büyükada’daki toplantı ile ilgili kararı bağımsız Türk mahkemeleri verecek…

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...