Tgrt Haber
22 Temmuz 2021 17:39

Büyükşen cinayetinde şüpheliden ilk açıklama

Türkiye’nin konuştuğu Büyükşen çiftinin cinayetinin katil zanlısı adliyeye sevk edildi. Katil zanlısı gazetecilerinin ‘Siz mi öldürdünüz’ sorusuna verdiği cevap şaşkınlığa neden oldu

Büyükşen cinayetinde şüpheliden ilk açıklama
Büyükşen,Cinayet,,Konya

Konya’da 2018 yılında öldürülen Metin ve Necla Büyükşen cinayetinde sır perdesi geçtiğimiz günlerde aydınlatıldı. Yüzü maskeli saldırgan tarafından tüfekle vurularak öldürülen çiftin kızları Büşra Büyükşen ise olaydan ölü numarası yaparak yaralı kurtuldu. Cinayetin ardından 3 yıl geçmesine rağmen baba ve annesinin katil zanlısının bulunmaması üzerine Necla ve Metin Büyükşen'in doktor oğlu Osman Büyükşen bir televizyon programına çıkarak katilin yakalanması için yardım istedi.  Cinayetin çözülebilmesi için Jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyon çerçevesinde 25 kişi gözaltına alınırken şahıslara ait ev ve araçlarda arama yapıldı.

HEDEFİ KIZ ARKADAŞININ ESKİ ERKEK ARKADAŞIYDI

Gözaltına alınan 25 şüpheliden Abdullah B. ve Esra T'nin azmettirici oldukları, firari cinayet zanlılarının yanlış eve girerek Büyükşen çiftini öldürdüğü iddia edildi. Yapılan sorgulamada Esra T.'nin öldürülen Büyükşen çiftinin evlerine 500 metre mesafede bulunan komşularının oğlu Hüseyin K.'nin eski erkek arkadaşı olduğu ortaya çıktı.  Esra T., Hüseyin K.'nin ailesinin baskısıyla kendisinden ayrıldığını ve bu nedenle aileye zarar vermek istediğini erkek arkadaşı Abdullah B.'ye anlattı. Abdullah B., bu durumu halledeceğini söyleyerek para karşılığı 2 kişi kiralayıp, korkutup zarar vermeleri için Hüseyin K.'nin evine gönderdiği öne sürüldü. 

ADRESİ KARIŞTIRDI, KOMŞUSUNU ÖLDÜRDÜ

Abdullah B.'nin kiraladığı 2 kişi kendilerine verilen adresi karıştırarak Hüseyin K.'nin ailesi yerine komşuları Büyükşen çiftini öldürdü. Şüpheliler Abdullah B. ve Esra T. 'kasten öldürmeye azmettirme', Zekeriya O. ve Mustafa O. de 'kasten öldürmeye yardım etme' suçlarından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. Adliyeye sevk edilen 1 şüpheli adli kontrol kararıyla, jandarmadaki diğer 20 şüpheli ise ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.Büyükşen cinayetinde şüpheliden ilk açıklama

SİZ Mİ ÖLDÜRDÜNÜZ SORUSUNA CEVAP VERDİ

Cinayete kurban giden Necla Büyükşen ve eşi Metin Büyükşen'in cinayet şüphelisi olduğu iddiasıyla aranan ve daha önce tutuklanan Abdullah B.’nin çiftliğinde çoban olarak çalışan Afganistan uyruklu Hamidullah A. da Ankara'da yakalandı. Sorgulanmak üzere Konya İl Jandarma Komutanlığına getirilen Hamidullah A., sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Kiralık katil olarak tutulduğu öne sürülen zanlı, adliyeye getirilişi sırasında gazetecilerin "Siz mi öldürdünüz?" sorusuna “Allah korusun” cevabını verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...