Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Haziran 2021 09:33

Bylock kullanan 5'i öğretmen 10 kişiye gözaltı kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara merkezli 3 ilde Bylock kullandığı tespit edilen 10 FETÖ şüphelisi hakkında gözaltı kararı verdi.

Bylock kullanan 5'i öğretmen 10 kişiye gözaltı kararı
Bylock,FETÖ,Gözaltı,Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı,Terör

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Fettullahçı Terör Örgütü'ne (FEÖ) yönelik soruşturmada, haberleşme programı Bylock kullandıkları tespit edilen 10 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

10 KİŞİDEN 5'İ ÖĞRETMEN

“Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik olarak yürütülen soruşturmalar kapsamında HTS analiz raporlarına göre ByLock kullandıkları tespit edilen 5’i aktif görevde öğretmen olmak üzere 10 şüpheli hakkında Ankara merkezli 3 ilde 25.06.2021 tarihi itibarıyla gözaltı kararı verilmiş olup, şüphelilerin yakalanmasına yönelik işlemlere Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce devam edilmektedir” denildi.

BYLOCK NEDİR?

Bylock, Whatsapp ve türevlerinden farklı olarak kullanıcıların temelde yazışmalarını sağlasa da, kriptolu konuşma sağladığı için yazışmaların izlenebilmesi oldukça güç. Askeri seviyede şifreleme kullandığı belirtilen Bylock ile sesli görüşme ve yazışma yapılabilirken, görünüm olarak da herhangi bir sohbet programından ciddi anlamda bir fark bulunmuyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...