Tgrt Haber
02 Nisan 2016 19:48

Çadır kentte yangın, 1 ölü 2 yaralı

Gaziantep'in Nizip ilçesinde dünyaca ünlü İrlandalı müzisyen Bono'nun bir gün önce ziyaret ettiği çadır kentte yangın çıktı. Yangında 1 Suriyeli çocuk hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı.

Çadır kentte yangın, 1 ölü 2 yaralı
çadır kent,

 Edinilen bilgiye göre, Nizip ilçesinde bulunan Suriyeli mültecilerin kaldığı ve İrlandalı Rock Grubu U2’nun solisti Bono'nun ziyaret ettiği çadır kentte yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ederek, yangını kontrol altına aldı. Yangında dumandan etkilenen Nadir Ajaj (22) ile Semir Halid Hac (34) isimli 2 Suriyeli 112 Acil Servis ekipleri tarafından Nizip Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yanan evde inceleme yapan itfaiye ekipleri ise dumandan etkilenen Nadir Ajaj'ın kardeşi olduğu belirlenen Berra Ajaj'ın cesedi ile karşılaştı. Berra bebeğin cenazesi olay yerinde Cumhuriyet savcısının yaptığı incelemenin ardından Gaziantep Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Öte yandan dumandan etkilenerek hastaneye kaldırılan Suriyelilerin hayati tehlikesi bulunmadığı bildirildi.
İrlandalı Rock Grubu U2’nun solisti Bono, ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Georgia Senatörü David Perdue, Kuzey Carolina Senatörü Thomas Tillis, Florida Kongre Üyesi David Jolly, Illinois Kongre Üyesi Anam Kinzinger, Güney Carolina Kongre Üyesi Tom Rice ile birlikte Gaziantep'in Nizip ilçesinde bulunan Suriyeli mültecilerin kaldığı çadır kenti gezmişti.

Bono, Türkiye'nin YPG ve Güvenli bölge konusundaki tavrına destek veren açıklamalar yapmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...