Tgrt Haber
21 Haziran 2014 18:39

Camiler Ramazan'a hazırlanıyor, gül kokacaklar

Bağcılar’daki 72 cami ve 22 mescit Ramazan'a hazır...

Camiler Ramazan'a hazırlanıyor, gül kokacaklar
Bağcılar, camiler, gül kokulu camiler,

Bağcılar Belediyesi, ilçe sakinlerinin Ramazan ayının manevi atmosferini daha huzurlu yaşayabilmesi ve ibadetlerini huşu içerisinde yerine getirebilmesi için hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. Bağcılar’daki72 cami ve22 mescit Ramazana hazırlanıyor.İşçiler, halısından fayansına kadar temizliğini yaptığı camilerin her bir köşesine gül suyu sıktıktan sonra ayrılıyor. Manevi değerlerin gelecek nesille buluşturulduğu projelerin hayata geçirildiği Bağcılar’da yaşayan ilçe sakinleri, bu yıl da 11 ayın sultanı Ramazan ayını huzur içerisinde geçirecek. İstanbul’da Ramazan ayının en renkli ve hareketli yaşandığı ilçelerin başında gelen Bağcılar’da da mübarek aya girilmesine kısa süre kala hazırlıklar yapılıyor. “Bin aydan daha hayırlı olan” Ramazan’ı karşılamanın heyecanını yaşayan ilçe sakinleri, tertemiz camilerde nefis gül suyu kokusuyla ibadet etmenin huzurunu yaşayacak.

BÜTÜN CAMİLER TEMİZLENİYOR

İlçedeki 72 camideki temizlik faaliyeti Bağcılar Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı 10’ar kişilik iki ekip tarafından sürdürülüyor. Bu kapsamda işçiler ilk başta ibadethanelerdekuru temizlik yapıyor. Ardından halılar yıkanıyor, fayanslar ve mermerler siliniyor. Çalışmalar sırasında kütüphane ve ayakkabılıklar da temizleniyor. Mihrap, minber, balkon ve avizelerin temizliğinin de tamamlanmasının ardından caminin her bir tarafına gül suyu sıkılıyor.

HEMŞEHRİLERİMİN HUZURU HERŞEYDEN ÖNCE GELİR

Son zamanlarda İslam coğrafyasının acı günlere şahitlik ettiğine dikkat çeken Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, mübarek Ramazan ayının kimsesiz, yetim, öksüz ve ihtiyaç sahiplerinin gözetildiği bir ay olduğunu ifade etti.

Müslümanların Ramazan ayında birlik ve dayanışma içerisine girdiğini hatırlatan Çağırıcı, “Bu yıl da 11 ayın sultanı Ramazan ayını en iyi şekilde yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. İhtiyaç sahibi insanlarımıza yine sahip çıkacağız. İlçemizdeki tüm kurum, kuruluş ve hayırsever işadamlarımızla mübarek Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine el uzatıyoruz.” dedi. Çağırıcı, “Hemşehrilerimin bu mukaddes ayın nimetlerinden bolca faydalanmalarını diliyorum. İlçe sakinlerinin ibadetlerini huşu içerisinde yerine getirmeleri için ibadethanelerimizin temizliğini yapıyoruz. Yine bilindiği gibi yıl içinde ilçemizdeki okulların, cemevlerinin, kültür merkezlerinin de temizliği de belediyemiz ekipleri tarafından yapılıyor. Mübarek Ramazan ayının hemşehrilerime bolluk ve bereket getirmesini Allah’tan niyaz ediyorum.” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...