Tgrt Haber
18 Mart 2015 12:51

Çanakkale şehitleri Edirnekapı’da anıldı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü nedeniyle Edirnekapı Şehitliği'nde tören düzenlendi. Tören alanı şehit yakınlarının akınına uğradı.

Çanakkale şehitleri Edirnekapı’da anıldı
Çanakkale Şehitleri, edirnekapı

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Edirnekapı Şehitliği’nde şehitleri anma programı düzenlendi. Programa İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Birinci Ordu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, il protokolü, sivil toplum kuruluşları, gaziler ve şehit yakınları ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde eğitim alan Somalili askerler katıldı. Şehitler Anıtı’na çelenk bırakılması ile başlayan tören, saygı atışı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Törende Garnizon Komutanlığı adına şehitlere ve yakınlarına hitaben bir konuşma yapıldı.
Vali Şahin, beraberindekilerle birlikte önce polis şehitliğini ziyaret ederek, şehitlerin mezarına karanfil bıraktı. Vali Şahin, ardından İstiklal Marşı’nın yazarı milli şair Mehmet Akif Ersoy’un mezarını ziyaret etti. Protokol üyeleri ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde eğitim alan Somalili askerler de Çanakkale Savaşı’nda şehit olan askerlerin mezarlarına karanfil bırakarak, dua etti.
Programda konuşma yapan Vali Vasip Şahin, “Kahraman milletimiz İstiklal Savaşı’nın her safhasında Yemen’den Çanakkale’ye birçok cephede ve Anadolu’nun her karış toprağında vermiş olduğu şerefli mücadelesinde binlerce kahraman evladını şehit olarak toprağa vermiştir. O şehitler milletimizin birlik ve beraberliğini muhafazası ile huzur ve güvenliğin sağlanması için canlarını feda ederek milletimizin gönüllerindeki müstesna yerlerini almışlardır” dedi.
Öte yandan, şehit yakınları ve İstanbullular şehitliğe akın ederek Kur’an-ı Kerim okudu ve dua etti. Askerler, şehit yakınları ve ziyaretçilerle yakından ilgilendi. Bazı şehit yakınları, “Şehit anası Meclis’e giremiyor ama teröristler Meclis’te eylem yapıyor” diyerek tepkisini dile getirdi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...