Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Ocak 2021 15:12

Çanakkale’de şiddetli lodos etkili oluyor

​Çanakkale’de şiddetli lodos hayatı olumsuz etkiliyor. Feribotlar iskeleye yanaşmakta güçlük çekerken, dev dalgalar da sahili dövüyor.

Çanakkale’de şiddetli lodos etkili oluyor
lodos,,çanakkale,

Çanakkale’de etkili olan şiddetli lodos fırtınası yaşamı olumsuz etkiliyor. Dün akşam saatlerinde başlayan fırtına, boğaz ve adalar hattındaki feribot seferlerini aksatıyor. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada; yapılan son değerlendirmelere göre; Kuzey Ege'de, Güney Ege’de güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-74 km/sa) fırtına beklendiği, fırtınanın akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Bozcaada seferlerinin tamamı iptal
Öte yandan, Çanakkale Boğazı ve adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş., Kuzey Ege'de meydana gelen olumsuz hava koşulları nedeniyle Geyikli-Bozcaada hattındaki tüm feribot seferlerini iptal ettiğini duyurdu.

Amatör balıkçılara lodos engeli
Ayrıca, iskele ve kordon boyunda balık tutan amatör balıkçılar da şiddetli lodostan kurtulamadı. Dalgaların kıyıya vurmasıyla zor anlar yaşayan balıkçılar, bozulan olta takımlarını düzeltmek için uzun çaba harcadılar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...