Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Nisan 2016 17:46

Çankaya Köşkü tarihinde bir ilk

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu ev sahipliğinde Çankaya Köşkü'nde ilk kez 'Çocuk Şenliği' düzenlendi.

Çankaya Köşkü tarihinde bir ilk
çankaya köşkü,başbakan ahmet davutoğlu,

Köşk'te aralarında Suriyeli yetimlerin, şehit ve gazi çocuklarıyla engelli çocukların da olduğu 81 ilden gelen özel davetli çocuklar ağırlandı. Çankaya Köşkü'nün bahçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocuklar için özel alanlar kuruldu. 
ÇOCUKLARLA STANTLARI GEZDİ
Çankaya Köşkü'nde ilk kez organize edilen Çocuk Şenliği'ne Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu'nun yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da katıldı. Başbakan Davutoğlu, çocuklarla birlikte Köşk bahçesinde kurulan çömlekçilik, ebru, hatıra para basımı, arkeoloji, karikatür stantlarını gezdi. Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, çocuklarla yakından ilgilenirken onlarla fotoğraflar da çektirdi. 
DAVUTOĞLU ÇOCUKLARA DONDURMA HAZIRLADI, EBRU DENEMESİ YAPTI
Başbakan Davutoğlu, çocuklar için hazırlanan etkinlik stantlarını gezerken çocuklara pamuk şeker dağıttı, külahla kendi hazırladığı Maraş dondurmalarını ikram etti. Davutoğlu, çömlek standında çocuklarla vakit geçirirken çömlekçilik hakkında bilgi aldı. Başbakan Davutoğlu, ayrıca ebru sanatçılarının çocuklara ebru sanatını öğrettiği stantta da ebru çalışması denemesi yaptı. 

7 YAŞINDAKİ KÜBRA DA KÖŞK'TE

Çankaya Köşkü'ndeki Çocuk Şenliği'ne 81 ildeki ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasından şehit, gazi ya da herhangi bir alanda üstün başarı elde etmiş öğrencilerle Suriyeli yetim çocuklar da katıldı. Şenliğe katılan çocuklar arasında Diyarbakır'da İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okumasıyla dikkat çeken 7 yaşındaki Kübra Hilal Aslanoğlu, Eskişehir'de 23 Nisan'da sokakta yürürken, rüzgarın etkisiyle havalanan Türk bayrağını öpüp başına koyan Beren Nafi Aslan ve Ağrı'da Muhammed Geleri ve evleri yanarken küçük kardeşi Muhammed'in gözlerini kapatarak yangını izlemesini engelleyen Yusuf Geleri de yer aldı.
DAHİ PİYANİST TAMBİ ORKESTRAYA EŞLİK ETTİ
Çocuk Şenliği kapsamında tamamı çocuklardan oluşan Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası da sahne aldı. Orkestraya Suriye'den Türkiye'ye göç eden ve yeteneği Türkiye'de keşfedilerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kararnameyle vatandaşlık ve pasaport işlemleri bir gecede gerçekleştirilerek uluslararası yarışmalara katılabilme imkanı kazanan dahi piyanist Tambi Cimuk da eşlik etti. Başbakan Davutoğlu, Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası'nın gösterisinin ardından eşi Sare Davutoğlu'yla birlikte sahneye gelerek, orkestra üyelerini tebrik etti. Ardından çocuklardan oluşan orkestranın İstiklal Marşı'nı çalmasıyla saygı duruşu eşliğinde Başbakan Davutoğlu ve çocuklar İstiklal Marşı'nı okudu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...