Tgrt Haber
08 Kasım 2021 14:46

İlçeden vatandaş kovan Eldivan Belediye Başkanı'na inceleme

Çankırı Valiliği, Eldivan ilçesindeki Belediye Başkanlığı makamında çekilen görüntülere ilişkin açıklamada bulunarak söz konusu haberlerle ilgili İçişleri Bakanlığı'nın inceleme başlattığını duyurdu. Sosyal medyada gündem olan görüntülerde, Belediye Başkanı Mustafa Lafcı'nın mahkeme kurup bir vatandaşa ilçeden sürgün cezası verdiği iddia edildi.

İlçeden vatandaş kovan Eldivan Belediye Başkanı'na inceleme
çankırı,eldivan,belediye başkanı,mustafa lafcı,mahkeme

Sosyal medyada gündem olan görüntülerde, Çankırı'nın Eldivan ilçesi Belediye Başkanı Mustafa Lafcı'nın, mahkeme kurarak ilçede yaşayan bir vatandaşa sürgün cezası verdiği öne sürüldü. Büyük tepki çeken görüntülerin ardından Çankırı Valiliği, açıklamada bulunarak çekilen görüntü ve yapılan haberlerle ilgili İçişleri Bakanlığı'nın inceleme başlattığını duyurdu.

SONUÇ KAMUOYUNA BİLDİRİLECEK

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bazı basın ve yayın organları ile sosyal medya üzerinden yayınlanan, Eldivan Belediye Başkanının makamında çekilen görüntülere ilişkin, şu ifadeye yer verildi:

"Bazı basın ve yayın organları ile sosyal medya üzerinden ilimiz Eldivan ilçe Belediye Başkanının bir vatandaşı ilçeden kovduğuyla ilgili yayınlanan video görüntüsü ve haberler hakkında İçişleri Bakanlığımızca araştırma/inceleme başlatılmıştır."

Konunun müfettiş marifetiyle inceleneceği ve sonuç hakkında kamuoyunun bilgilendirileceği kaydedildi.

Çankırı’nın Eldivan İlçesinde, Belediye Başkanı Mustafa Lafcı'nın, mahkeme kurup bir vatandaşa ilçeden sürgün cezası verdiği görüntüler sosyal medyada büyük tepki çekti.

İlçeden vatandaş kovan Eldivan Belediye Başkanı'na inceleme

ELDİVAN BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA LAFCI KİMDİR?

4 Mart 1986'da Çankırı Eldivan'da doğan 35 yaşındaki Mustafa Lafcı, 2006 yılında İstanbu Teknik Üniversitesi Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği bölümüne kayıt yaptırıp 2007 yılında bölümü bıraktı. Aynı yıl Mustafa Kemal Üniversitesi Harita Kadastro bölümüne geçip 2009 yılında bölümden mezun oldu.

2009 yılında Dikey Geçiş Sınavı ile Yıldız Teknik Üniversitesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği (harita mühendisliği) bölümüne başladı ve 2012 yılında mezun oldu. Mezun olduktan sonra Çankırı merkezde harita mühendislik bürosu açtı.

Evli ve 2 çocuk babası Lafcı, 10 Kasım 2017 tarihinden beri AK Parti'den Eldivan Belediye Başkanı olarak görev yapmaktadır. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...