Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Ağustos 2015 16:13

'Canlı bomba' paylaşımlarına soruşturma

Manisa ve Çorum'da sosyal medya hesaplarında PKK'lıların canlı bomba eylemi yapacağı yönünde yalan paylaşımlarda bulunan kişiler hakkında soruşturma başlatıldı.

'Canlı bomba' paylaşımlarına soruşturma
canlı bomba, soruşturma,

"Manisa'da canlı bomba olduğu" yönünde sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan kişi, "gerçek dışı paylaşımlarla halkı yanılttığı ve paniğe yol açtığı" gerekçesiyle gözaltına alındı.
Manisa Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Şanlıurfa Suruç'taki terör saldırısının ardından Bayram Ç'nin, 27 Temmuz tarihinde  sosyal medya hesabı üzerinden "Manisa'da IŞİD üyesi 2 kişicanlı bomba olma ihtimali ile aranmaktadır" paylaşımı yaptığını belirledi. 
Ekipler, sürdürdükleri çalışma sonrası şehir dışında olduğunu tespit ettikleri Bayram Ç'yi, kente dönmesinin ardından Hafsa Sultan Mahallesi'ndeki evinde gözaltına aldı. 
Emniyetteki ifadesinde, bazı kişilerin bu yöndeki konuşmalarına şahit olduğunu ve halkı uyarmak adına bu yönde paylaşımda bulunduğunu öne süren Bayram Ç, işlemlerin ardından Manisa Adliyesine gönderildi. 
Bayram Ç, cumhuriyet savcılığında ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.
Çorum'da 2 kişi hakkında soruşturma
 Çorum'da da sosyal medya hesaplarından kentte terör örgütü PKK mensuplarının canlı bomba eylemi yapacağı yönünde gerçek dışı paylaşımlarda bulunarak "halk arasında korku ve paniğe sebep oldukları" öne sürülen biri kadın 2 kişi hakkında soruşturma başlatıldı.
Alınan bilgiye göre, Çorum Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan araştırma sonucu, şüpheliler M.Ş. ile B.G'nin, son günlerde yaşanan terör olaylarının ardından sosyal medyadaki hesaplarında, terör örgütü PKK mensuplarının canlı bomba eylemi yapmak için Çorum'da olduğu yönünde gerçek dışı paylaşımda bulunduğu belirlendi.
Haklarında soruşturma başlatılan iki şüpheli, cumhuriyet savcılığının talimatı doğrultusunda ifadelerine başvurulmak üzere Çorum Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü. Söz konusu 2 kişi, ifadelerinin ardından cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı.
Çorum Cumhuriyet Başsavıcısı Ömer Faruk Yurdagül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, M.Ş. ile B.G'nin sosyal paylaşım hesaplarından halkı paniğe sürükleyecek gerçek dışı paylaşımlarda bulunduğunu anımsattı.
Bu nedenle polislerce zanlıların ifadesine başvurulduğunu söyleyen Yurdagül, "Halk arasında korku ve ve panik oluşturmak suçundan biri kadın iki kişi hakkında sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle soruşturma başlatılmış, her iki kişi de talimatımızın ardından polis ekiplerince ifadeleri alınarak serbest bırakılmıştır. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...