Tgrt Haber
18 Haziran 2021 15:10

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya pandemi eleştirisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu'nda önemli açıklamalarda bulundu. Birleşmiş Milletler'in koronavirüs sürecini yönetmede çok geç kaldığına dikkat çeken Erdoğan, tarihin en büyük sağlık krizinin 100 sonra gündeme alındığını hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya pandemi eleştirisi
cumhurbaşkanı,recep tayyip erdoğan,antalya,diplomasi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, diplomasinin nabzının attığı Antalya Diplomasi Forumu'nda konuştu. Uluslararası toplumun salgın sürecini yönetmede sınıfta kaldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, aşı milliyetçiliğine karşı çıkıp yerli aşıyı tüm insanlıkla paylaşacaklarını belirtti.

"Dünya 5'ten büyüktür" sloganını yineleyen Erdoğan, 8 milyar insanın kaderinin 5 ülkeye teslim edilemeyeceğinin altını çizdi. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"2020'DE 16 MİLYON TURİSTİ AĞIRLADIK"

"Dünyaca ünlü Antalyamızda sizleri Türk misafirperverliği ile ağırlamanın bahtiyarlığı içindeyim. Foruma Antalya'nın ev sahipliği yapması tesadüf değildir. Antalya insanlık tarihine yön vermiş, kıtaların kavşak noktası Akdeniz'in en güzel şehirlerinden biridir. Farklı kültürlerin ortak yurdudur.

Buradan vereceğimiz dostluk, diyalog mesajları bölgemizle birlikte tüm dünyaya dalga dalga yayılacaktır. Hem Antalya'nın güzelliklerini görme hem de güvenli turizm sertifikası programının uygulamalarına şahitlik etmiş olacaksınız. 2020'de 16 milyon turisti sorunsuz şekilde ağırladık. 2021'de sistemin kapsamını daha da genişleterek, misafirlerimizin huzurla tatil yapabilmelerini mümkün kıldık.

"ULUSLARARASI TOPLUM SALGINDA İYİ İMTİHAN VEREMEDİ"

Uluslararası toplum salgının yıkıcı etkilerini yönetmede iyi bir imtihan veremedi. BM Güvenlik Konseyi tarihin en büyük sağlık krizini 100 gün sonra gündemine alabildi. Salgın döneminde yapılan hataların tekrar etmemesi için aşı milliyetçiliğine fırsat verilmemesi önemlidir. Biz yerli aşımızı tüm insanlıkla paylaşacağız.

"DÜNYA 5'TEN BÜYÜKTÜR"

Küresel sistemin inşa edildiği ana yapılar mevcut hali ile çözümün değil sorunun bir parçasıdır. Bu kurumsal yapılarla 21. yüzyıl yolculuğumuzu devam ettiremeyiz. "Dünya 5'ten büyüktür" sancağı altında yürüttüğümüz mücadelenin gayesi yeniyi kucaklamaktır. 8 milyar insanın kaderi BM Daimi Üyesi 5 ülkenin insafına bırakılamaz. Adaletin bulunmadığı yerde, çatışma, gerilim ve zulüm eksik olmaz. Hem vatandaşlarımızın hem evlatlarımızın hem de insanlığın geleceği adına hakkı ve adaleti savunmaya devam ediyoruz. Bunun uzun, yorucu ve çetin bir süreç olduğunun bilincindeyiz. Sabrın acı, meyvesinin ise tatlı olduğunu gayet iyi biliyoruz. Siz dostlarımızın bu konuda aynı hissiyatı taşıdığına inanıyoruz.

"4 BİN 500 DEAŞ'LI TERÖRİSTİ ETKİSİZ HALE GETİRDİK"

DEAŞ'ın Suriye'deki varlığına son vererek, Avrupa ve dünyanın güvenliğine de katkı sağladık. DEAŞ'ın 4 bin 500 mensubunu biz etkisiz hale getirdik. Bugüne kadar 430 bin Suriyelinin topraklarına dönüşünü temin ettik. İdlib'de briket ev inşası projeleri ile destek veriyoruz. Onları çadırlardan kurtarıyoruz. Karşılaştığımız sıkıntıları buradaki pek çok dostumuz yakinen biliyor. Güney sınırımız boyunca terör devleti kurulmaya çalışıldı. Birkaç göstermelik operasyon dışında hiçbir kararlı adım atılmadı.

Terörün her türlüsüyle mücadele, dünyaya hukuk dersi verenler başta olmak üzere herkesin görevidir. Suriye'de barış ve istikrar sadece Türkiye'nin değil, hepimizin sorumluluğudur. Libya hükümeti ile dayanışmamız ülkede yeni başlangıca giden yolu açtı. Libya'da kalkınmaya yönelik desteğin bu kritik süreçte artırılması önem arz ediyor.

DOĞU AKDENİZ ÇAĞRISI

Doğu Akdeniz Konferansı teklifimiz hala geçerlidir. Doğu Akdeniz'deki enerji kaynaklarının iş birliğine vesile olması bizlerin elindedir. Yunanistan'la son dönemde yakaladığımız ivmeden memnuniyet duyuyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...