Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Ekim 2015 17:48

'Casusluk' iddianamesinin detayları ortaya çıktı

Paralel Devlet Yapılanması'nın "casusluk ve yasa dışı dinleme" soruşturmasında 23'ü tutuklu 143 polis hakkında hazırlanan iddianamenin detayları ortaya çıktı.

'Casusluk' iddianamesinin detayları ortaya çıktı
casusluk,

Paralel Devlet Yapılanması'nın "casusluk ve yasa dışı dinleme" soruşturmasında, aralarında eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 143 polis hakkında hazırlanan iddianamenin detayları ortaya çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Okan Özsoy tarafından yürütülen Paralel Devlet Yapılanması'nın "casusluk ve yasa dışı dinleme" soruşturması kapsamında hazırlanan 721 sayfalık iddianame, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

İddianamenin ilk sayfasında "Paralel Devlet Yapılanması İddianamesi" yazması dikkati çekti. İddianamede, 57 kişi mağdur, 209 kişi de müşteki sıfatıyla yer alıyor.

İddianamede, soruşturmanın, İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından İstanbul, Tekirdağ ve Edirne emniyet müdürlükleri bünyesinde bulunan istihbarat şube müdürlüklerinde telekomünikasyon yoluyla yapılan önleyici istihbarat faaliyetleri ile ilgili iletişimin tespit edilmesi, dinlenilmesi, kayda alınması ve sinyal bilgilerinin değerlendirilmesinde tespit edilen usulsüzlükler ve konusu suç teşkil eden eylemler hakkında çok sayıda tevdi raporu tanzim edilip gönderilmesi üzerine başlatıldığı belirtildi.

İddianamede, soruşturma akabinde şüphelilerin çok sayıda kurum, kuruluş ve kişilere karşı hukuk dışı gizli ve açık yönetmelik, genelge ve tamimlerde yeri olmayan çok sayıda değişik usul ve yöntemler geliştirerek, bu hukuk dışı usulsüz yöntem ve usulleri sırası ile hedef şahıslara uyguladıklarının anlaşıldığının tespit edildiği kaydedildi.

Bu arada, soruşturma kapsamında şüpheli sıfatıyla yer alan Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 29 şüpheli hakkındaki dosyanın yetkisizlik kararı ile ayrılarak, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderileceği öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...