Tgrt Haber
11 Mart 2014 21:58

Çavuşoğlu: Hedef AK Parti'yi yıkmaktı

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu: Hedef AK Parti'yi yıkmaktı
mevlüt çavuşoğlu, ak parti,

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, 2007 yılında yapılan cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin, "Paralel yapının kaset, montaj, sözde rüşvet, yolsuzluk projesi nasıl bugün ortaya konulduysa o zaman da 367 safsatası ortaya konuldu" dedi. AK Parti Edremit İlçe Teşkilatının yöneticileri ve üyeleriyle yemekte bir araya gelen Çavuşoğlu, yaptığı konuşmada, Türkiye'de son 10 yıldaki seçimlerin her birinin ülke için dönüm noktası olduğunu söyledi. Partisinin iktidara geldiği 2002'deki seçimlere değinen Çavuşoğlu, "Ekonomik krizlerden, siyasi krizlerden kurtulmak için, istikrarı getirmek, tekrar kalkınmayı başlatmak için bu seçimler bir dönüm noktasıydı. 2004 yerel seçimleri yine aynı şekilde tüm Türkiye için bir dönüm noktasıydı. Nasıl 1994 seçimleri İstanbul için bir dönüm noktasıysa Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığı İstanbul için bir dönüm noktasıysa 2004 seçimleri de Türkiye için öyle olmuştur" ifadesini kullandı. Çavuşoğlu, 2007'deki genel seçimlerin ise Türkiye'nin çok farklı bir yöne gitmesinde bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.
Aynı yıl yapılan cumhurbaşkanlığı seçimini de hatırlatan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:
"Bize Cumhurbaşkanı seçtirmek istemediler. 2002'de Sayın Başbakanımızın seçimlere girmesini istemediler. Sloganları şuydu; 'Muhtar bile olamaz.' Onların bir hesabı vardı ama unuttukları bir şey vardı; Rabbimin de milletimin de bir hesabı var. Millet sandıkta hesabı gördü. Cumhuriyet mitingleri, orduyu göreve davet etmeler mi dersiniz, cübbeleriyle sokakta yürümeler mi dersiniz, marjinalleşen merkez sağ ve sol partiler mi dersiniz. Her türlü çaba... Baktılar ki her şeyi yapıyoruz, hiçbir güç durduramıyor. Dediler ki, 'Bunları iktidardan götüremiyoruz, bari cumhurbaşkanı seçtirmeyelim.' Her çabayı sarf ettiler. 367 safsatasını ortaya koydular. Paralel yapının kaset, montaj, sözde rüşvet, yolsuzluk projesi nasıl bugün ortaya konulduysa o zaman da 367 safsatası ortaya konuldu. Anayasa Mahkemesinde başardılar ama sandıkta başaramadılar. Çünkü millet, 'Bu ülkede son sözü ben söylerim, ben kimi istersem o seçilir, ben kimi istersem o iktidara gelir, ben Çankaya'da kimi görmek istersem Çankaya'ya o çıkar' dedi."
- "İstedikleri şey, Türkiye'nin hayal edemediği projelerin durdurulması"
AK Parti'ye yönelik parti kapatma davasını da hatırlatan Çavuşoğlu, "Bunlar haddini aştı. Ne yapalım, kökten çözelim, partisini kapatalım. AK Parti'ye kapatma davası... Onu da başaramadılar. Çünkü bu milletin partisi kapatılamaz. AK Parti, milletin ta kendisidir. AK Parti, milletin partisidir. AK Parti, Türkiye'nin partisidir" değerlendirmesinde bulundu. Çavuşoğlu, birçok ülkedeki "Arap Baharı"ndan esinlenilerek bugün Ukrayna'da yapılan projenin, Gezi olaylarıyla uygulamaya başlandığına işaret etti.
Gezi olaylarının, ağaçlar bahane edilerek başlatıldığını anlatan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:
"Tepkilerin gerçek sebebini daha sonra itiraf ettiler, 'Gezi, ağaç bahane, bizim hedefimiz Recep Tayyip Erdoğan'ı, AK Parti'yi yıkmaktı' dediler ama milletimiz bu oyunu bir kere daha gördü. Ne istiyorsunuz? '3'üncü köprüyü yapmayın, gerek yok. 3'üncü havaalanına gerek yok. Kanal İstanbul ile ne işiniz var? Marmaray tamam eyvallah ama başka tüp geçit falan istemeyiz. İstanbul-İzmir otobanı istemeyiz' dediler. Dikkat edin, istedikleri şey, Türkiye'nin hayal edemediği projelerin durdurulması."
Mevlüt Çavuşoğlu, 11 yılda çok şey başardıklarını, yaptıklarını ancak en önemlisi bu milletin kendine güveninin geldiğini belirterek, bu ülkenin milletinin artık kendisine güvendiğini söyledi. Eskiden kendilerine "Olamaz, yapamazsınız" denildiğini dile getiren Çavuşoğlu, "Yaparız, yaptık. Artık 'Yapamazsınız' demiyorlar, dikkatinizi çekeyim. Şimdi bize karşı olanlar bile 'Yapamazsınız' demiyor, 'Yapmasınlar, yaptırmayacağız' diyor. Biz de diyoruz ki, yaparız, yapacağız" diye konuştu. Yemeğe, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye başkan adayı Ahmet Edip Uğur ile Edremit Körfezi'ndeki AK Parti ilçe belediye başkan adayları ve çok sayıda partili katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...