Tgrt Haber
18 Haziran 2020 21:36

Çavuşoğlu: "(Libya'da) Hafter'in artık meşruiyeti yok, masada olmaması lazım"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "(Libya hükümetiyle güvenlik iş birliği) Önümüzdeki süreçte bu iş birliğinin kapsamı genişleyebilir"

Çavuşoğlu:  "(Libya'da) Hafter'in artık meşruiyeti yok, masada olmaması lazım"
çavuşoğlu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CNN Türk televizyonunda katıldığı programda, gündeme ilişkin soruları yanıtlayarak değerlendirmelerde bulundu.

Libya'daki krize çözüm ve kalıcı ateşkes konusundaki bir soruyu yanıtlayan Çavuşoğlu, ateşkes için geçmişte Moskova ve Berlin'de yürütülen çabalardan ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'in tavrı nedeniyle sonuç alınamadığını hatırlattı.

Çavuşoğlu, sahadaki kazanımları neticesinde Hafter'in bu çizgiye geldiğini ancak artık sahada dengenin değiştiğini ifade etti.

Çavuşoğlu, "Artık Hafter'in hiçbir geçerliliği yok. Zaten meşruiyeti yoktu. Bundan sonra, Hafter gibi bir darbecinin, 'ateşkes yerine ülkeye, yönetime el koydum' diyen bir kişinin masada olmaması gerekir. Bundan sonra muhatap alınmaması gerekiyor." dedi.

Libya hükümetiyle güvenlik iş birliğine ilişkin değerlendirmede bulunan Çavuşoğlu, "Önümüzdeki süreçte bu iş birliğinin kapsamı genişleyebilir." diye konuştu.

AYRINTILAR BİRAZDAN...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...