Tgrt Haber
12 Nisan 2019 12:25

Çavuşoğlu'ndan Fransız Parlamenter Krimi'ye sert cevap

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Fransız Parlamenter Krimi'ye sert yanıt verdi: "Fransa kendi karanlık tarihine baksın, Türkiye'ye ders vermeye kalkmasın. Biz de bu şekilde haddinizi bildirmeye devam edeceğiz. Gerçekleri söylemeye devam edeceğiz, alışacaksınız!"

Çavuşoğlu'ndan Fransız Parlamenter Krimi'ye sert cevap
çavuşoğlu,fransız parlamenter,tokat gibi cevap,kirmi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Parlamenter Asamblesi 99. Rose-Roth Semineri ve Akdeniz Orta Doğu Özel Grubu Ortak Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu, Fransız Parlamenter Sonia Krimi'nin sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Soykırım ve tarih konusunda  Türkiye'ye ders verebilecek en son ülke Fransa'dır. Çünkü Ruanda'da, Cezayir'de  olanları unutmadık. Fransa kendi karanlık tarihine baksın, Türkiye'ye ders  vermeye kalkmasın. Biz de bu şekilde haddinizi bildirmeye devam edeceğiz. Gerçekleri söylemeye devam edeceğiz, alışacaksınız!"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Filistin-İsrail probleminin çözüm yolunun 'iki devlet' olduğunu vurguladı:

"Bugün Orta Doğu ve Akdeniz  bölgesini en çok etkileyen sorunlardan bir tanesi Orta Doğu sorunudur. Yani  Filistin-İsrail probleminin çözümüdür. İki devletli çözümün dışındaki hiçbir  çözüm Orta Doğu'ya barış, huzur getirmez.

Bugün ABD yönetiminin yanlış  kararıyla cesaret bulan İsrail'in bu saldırgan tutumundan vazgeçmesi ve bir an  önce iki devletli çözüme geri dönülmesi gerekiyor. Türkiye olarak böyle bir  süreci tam olarak destekleyeceğimizi vurgulamak isterim."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...