Tgrt Haber
01 Temmuz 2021 16:06

Çavuşoğlu’ndan sert tepki: Biz de artık yok sayıyoruz

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Kıbrıs Türk halkını azınlık olarak gören bu zihniyeti biz de artık yok sayıyoruz." diyerek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın (Erdoğan) bölgesel konferans önerisi halen masadadır. KKTC'nin hakça gelir paylaşımı konusundaki önerileri de masadadır." şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu’ndan sert tepki: Biz de artık yok sayıyoruz
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,KKTC Cumhurbaşkanı

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Lefkoşa’da ortak basın toplantısı düzenledi.

Tatar, konuşmasında, "Türkiye garantör ülkedir, tarihten gelen hakları vardır. Aynı zamanda bizim anavatanımızdır, bu bölgenin en büyük en güçlü ülkesidir." ifadesini kullandı.

Ersin Tatar, "Kıbrıslı Rumların Kıbrıs'ın gerçeklerine göre hareket etmelerinin zamanı geldi, geçiyor." dedi.

"BİZ DE ARTIK YOK SAYIYORUZ"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da "Kıbrıs Türk halkını azınlık olarak gören bu zihniyeti biz de artık yok sayıyoruz." diyerek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın (Erdoğan) bölgesel konferans önerisi halen masadadır. KKTC'nin hakça gelir paylaşımı konusundaki önerileri de masadadır." şeklinde konuştu.

"ÖZEL TEMSİLCİNİN ATANMASI FİKRİNİ DOĞRU BULMUYORUZ"

"Kıbrıs'a BM Özel Temsilcisi atanması ile ilgili, Bakan Çavuşoğlu, "Özel temsilcinin yapacağı bir görev yoktur, o nedenle biz şu anda bir özel temsilcinin atanması fikrini doğru bulmuyoruz." dedi.

Çavuşoğlu, "AB ve BM (Kıbrıs'ta) hakça (kaynak) paylaşımı konusunda gerekli adımı atmalıdır. Aksi takdirde biz gerekli adımı attık ve atacağız." ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...