Tgrt Haber
20 Ocak 2015 17:02

Çavuşoğlu'nun Yemen ziyareti iptal edildi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Yemen'e planlanan ziyaretinin başkent Sana'da yaşanan çatışmalar nedeniyle iptal edildiğini bildirdi.

Çavuşoğlu'nun Yemen ziyareti iptal edildi
yemen, çavuşoğlu, iptal,

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Katarlı mevkidaşı Halid bin Muhammed el-Atiyye ile bir araya geldi. Çavuşoğlu, Katar Başbakanı Abdullah Nasır bin Halife Al Sani ve mevkidaşı Atiyye ile gerçekleştirdiği görüşme hakkında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani'nin, geçen ay Ankara'yı ziyaretinde imzalanan Yüksek Stratejik İşbirliği Komitesi'nin kurulması ve askeri işbirliği anlaşmalarına ilişkin hazırlıkların ele alındığını söyledi. "Dışişleri Bakanı kardeşim Halid'le yaptığımız toplantıda, iki ülke arasında ortak bir komisyon kurma kararı aldık" diyen Çavuşoğlu, bu komisyonun martta toplanması, nisan ayında dışişleri bakanı düzeyinde bir araya gelinmesi ve yüksek düzeyli stratejik komitenin ise bu yıl içinde oluşturulmasının planlandığını belirtti. Türkiye'nin bugüne kadar bu mekanizmayı 18 ülkeyle kurduğunu anımsatan Çavuşoğlu, hazırlıkların tamamlanması halinde Gürcistan'ın 19. ülke olacağı bilgisini verdi.

Çavuşoğlu, ikili ticari ilişkiler ve ekonomik alandaki işbirliğinin de gündemde yer aldığını aktararak, "İkili ticaret hacmimiz istediğimiz düzeyde değil. Türk firmalarının burada üstlendiği çok önemli projeler var ama Katar’ın 2022 Dünya Kupası projeleri 2030 hedefleri var. Bu hedefler içinde çok önemli projeler var. Türk firmalarını bu projeler içinde daha fazla yer alması lazım. Bunları konuştuk. Projeler üzerinde sorunlar varsa bunları konuştuk Türkiye’deki Katar yatırımlarını nasıl arttırabiliriz bunları konuştuk. Türkiye’deki yatırımları her geçen gün artıyor. Önümüzde bazı fırsatlar var bunları değerlendirdik" ifadelerini kullandı.

Ekonomik ve siyasi ilişkilerin yanında "Türkiye-Katar Kültür" yılı olarak kutlanacak 2015 etkinliklerinin konuşulduğunu belirten Çavuşoğlu, Türkiye'ye gelen turist sayısının 18 bin olduğunu, bunu arttırmak için çaba gösterildiğini ve Doha'ya Yunus Emre Kültür Merkezi açılacağının bilgisini paylaştı.

Yemen ziyareti iptal edildi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Katarlı mevkidaşı Halid el Atiyye'yle görüşmesinde, bölgesel konuların ele alındığını dile getirdi.

Yemen'e planlanan ziyaretinin başkent Sana'da yaşanan çatışmalar nedeniyle iptal edildiğini bildiren Çavuşoğlu, ilk Körfez İşbirliği Konseyi toplantısında da "bu sorunu giderici bazı kararlar alınıp uygulanması" temennisinde bulundu.

Çavuşoğlu, Suriye, Irak, terör örgütü IŞİD ve Libya gibi bölgesel konuların da görüşmelerde gündem teşkil ettiğini kaydetti.

IŞİD'e karşı oluşturulan ortak koalisyon için Londra'da yapılacak toplantıda da Katarlı mevkidaşıyla görüşeceğini aktaran Çavuşoğlu, toplantı sonrasında Atiyye'nin Ankara'yı ziyaret edeceğini söyledi.

Öte yandan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Ahmet Demirok'un büyükelçilik konutunda verdiği resepsiyonda Katar'da yaşayan Türk vatandaşlarla bir araya geldi.

Resepsiyona Katar ve Türkiye'den iki bankanın davetiyle Doha'da bulunan aralarında Es Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak'ın da olduğu iş adamları da katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...