Tgrt Haber
20 Haziran 2022 17:29 - Güncelleme : 20 Haziran 2022 20:25

'Çay fiyatı' hakkında yasa teklifi Meclis'e sunuldu!

Son dakika haberi: AK Parti tarafından çay üretimi ve çay fiyatlarıyla ilgili yasa teklifi Meclis'e sunuldu. 'Çay Kanununda Değişiklik' öngören yasa teklifiyle ilgili konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Hedefimiz çayın Türk ekonomisi içindeki yerini güçlendirmek" dedi.

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
'Çay fiyatı' hakkında yasa teklifi Meclis'e sunuldu!
çay kanunu

AK Parti, çay üretimi ve çay fiyatlarının açıklanmasını da içeren 'Çay Kanununda Değişiklik' öngören yasa teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu.

Çay ile ilgili kanun teklifi AK Parti tarafından TBMM Başkanlığına sunuldu. Çayda marka ürünler oluşturabilmenin yasal zemininin güçlendirilmesi, dünya piyasalarında rekabet edebilecek konuma gelebilmesi için çayın kalitesini iyileştirici tedbirlerin alınması, üretici ve tüketici çıkarlarının korunması ve ülke ekonomisindeki yeri ve öneminin hedeflendiği belirtildi. Kanın teklifinde çay tarım alanlarının belirlenmesi, ruhsatlandırma gibi işlemlerin nasıl yapılacağına ilişkin kurallar yer alıyor. Ruhsatsız alanlarda yeni çay bahçesi açanlar ile uygun olmayan şekilde çayı işleyen ve pazarlayanlara, belirlenen çay alanları dışında yetkisiz çay alımı ve satımı yapanlara cezai yaptırımlar öngörülüyor. Lisanslı çay işletmeciliği tanımlanırken, özel sektör çay işletmecilerinin faaliyetin kapsamına göre sınıflandırılmalarına ilişkin kurallar yer alıyor.

İSTİKRAR HEDEFLENİYOR

Teklifle Ulusal Çay Konseyi, yaş çay yaprağı fiyatının belirlenmesinde aktif ve etkin bir hale getirilerek, böylece paylaşımcı bir yaklaşımla üretici ve tüketici birlikte gözetilip yaş çay alım fiyatında istikrarın hedeflendiği kaydedildi.

Teklifte imzası olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, teklifle ilgili şöyle konuştu:

"Hedefimiz; bu teklifin TBMM’de sağlanacak kıymetli katkıların sonucunda yasalaşmasıyla birlikte üretici ve tüketiciyi korumak, çayın Türk ekonomisi içindeki yerini güçlendirmek ve Türk çayını dünya markası haline getirerek dış pazarlardaki payını büyütmektir."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...